22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Garda Vojske Srbije nije samo za paradu

– Pripadnici naše Garde su ono što naši gosti prvo vide. Pripadnici Garde svojim ponašanjem, svojim izgledom, svojom obukom pokazuju koliko je Vojska obučena i koliko je opremljena. Kada dođu gosti iz inostranstva, mi sa ponosom pokažemo ove momke i devojke, ali oni nisu samo počasna jedinica – za razliku od mnogih drugih vojski, oni su jedinica koja ume da se bori, jedinica koja ima bogatu ratnu prošlost i jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju – izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon obilaska pripadnika Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Prema rečima ministra odbrane, uloženo je u bolju opremu gardista naše vojske, sredstva koja koriste, a sa tim ulaganjima će se nastaviti i ubuduće.

– Nisu oni samo najlepši i najviši, oni su i borci i pripadnici Vojske koja uvek može i hoće da brani svoju zemlju i svoj narod – poručio je ministar Vulin.

Komandant Garde general-major Milomir Todorović, uručio je, tom prilikom, ministru odbrane Plaketu Garde, kao i gardijsku čauru iz počasnog plotuna povodom 200 godina od Takovskog ustanka.

Tokom današnjeg obilaska, ministru odbrane prikazani su automobili i motocikli iz voznog parka te jedinice, a ministar je obišao i taktičko-tehničkih zbor naoružanja i opreme Garde Vojske Srbije.

FOTO: mod.gov.rs

Related posts

Izrael: Predsednik Vučić se sastao sa predsednikom Moldavije

Zorana Stekovic

U Srbiji obolelo još 66 osoba, aktivnih slučajeva za 15 manje

Nikola Miloševski

Brnabić poslanicima: Srbija ima najmanju stopu smrtnosti u ovom delu Evrope

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija