22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Respiratorne infekcije otežavaju situaciju sa koronom

U narednim mesecima zbog aktuelne situacije sa korona virusom, sezonski grip i druge respiratorne infekcije dodatno će zakomplikovati stanje u zdravstvenim ustanovama. Iz pančevačke Hitne pomoći apeluju na građane da budu oprezni kada primete neke simtome, kako bi zaštitili sebe i druge.    

Noć u pančevačkoj Hitnoj pomoći protekla je relativno mirno, ali ono što je sada aktuelno i što će biti u narednih nekoliko meseci je Kovid 19. Načelnik Hitne pomoći, dr Zoran Manasijević, kaže da sada sledi period kada će građani biti u nedoumici i teško razaznati da li je u pitanju sezonski grip ili korona.

Ukoliko se pacijent javi i žali na bolove u grudima, temperaturu, on dobija adekvatnu terapiju, antibiotike i druge lekove. Takođe obavezno se upućuje na kontrolu već sutra ujutru. Ono što je dr Manasijević istakao kao bitnu činjenicu je da takvi pacijenti moraju doći u potpunosti zaštićeni kako ne bi ugrozili druge pacijente i osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi.

Doktor Manasijević ističe da su za vreme korone, oni imali širok dijapazon pacijenata, od onih najlakših bez simtoma ili sa nekim simtomima koji ne ukazuju na kovid 19, do onih najtežih. Na sreću, takvih pacijenata je bilo malo.

Related posts

Vučić u Novom Pazaru: Ovde ćemo da podižemo kompletnu infrastrukturu, rekonstruisaćemo i put Raška – Novi Pazar!

Katarina Popović

Rukometni superligaški i fudbalski srpskoligaški derbi u nedelju, uz direktan prenos

Jasmina Petkovic

Opština Gračanica i kompanija “Mocart” nastavljaju da pomažu ugroženim porodicama

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija