1. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Vršac: Vodič za ozakonjenje stambenih objekata dostupan romskim porodicama

Danas je u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa“  u prostorijama Grada Vršca održan sastanak sa predstavnicima SKGO-a i YUCOM-a. Nastavljena je realizacija aktivnosti koje su vezane za podršku ozakonjenja romskih objekata u Vršcu. Za te potrebe SKGO je izradio vodič za ozakonjenje stambenih objekata u romskim naseljima koji će od danas biti dostupan romskim porodicama na teritoriji Grada Vršca i podeljen od strane predstavnika SKGO-a, YUCOM-a  i mobilnog tima Grada Vršca koji su danas, nakon sastanka, obišli romska naselja i tom prilikom neposredno ih informisali  o ovoj temi. U narednih 7 meseci, počevši od 1. novembra, pravnik YUCOM-a pružaće besplatnu pravnu pomoć  u vezi ozakonjenja u prostorijama mreže zajedničke saradnje u Dvorskoj 50. U Vršcu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici SKGO-a, YUCOM-a ,poslanica u skupštini APV i član mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma i član Saveta za socijalnu zaštitu Tatjana Nikolić,  član Gradskog Veća za socijalnu politiku Maja Ristić Lažetić, predstavnici odeljenja za urbanizam i koordinator za romska pitanja Grada Vršca.

FOTO: vrsac.org.rs

Related posts

Apel dobrovoljnim davaocima krvi

Zorana Stekovic

Odlaže se prskanje komaraca

Mica Milakov

Vatrena kiša za vrele dane

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija