31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Petković: Tači još jednom pokazao da je suštinski protiv dijaloga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je Hašim Tači, izjavljujući da bi „uzajamno priznanje“ trebalo da bude jedina tačka dijaloga Beograda i Prištine, još jednom pokazao da je suštinski protiv dijaloga i da njegov potpis pred licem EU, kojim se obavezao na formiranje Zajednice srpskih opština, ništa ne vredi.

Dijalog ne može, na način kako Tači zamišlja, imati unapred definisan ishod, i toga su svesni i u Vašingtonu i u Briselu.

Umesto što on i Avdulah Hoti svakoga dana neosnovano podižu očekivanja Albanaca na Kosovu i Metohiji, kako bi docnije mogli da pravdaju svoju nekonstruktivnost raspoloženjem javnog mnjenja, trebalo bi da pokažu više političke smelosti, pristojnosti i odgovornosti, i da makar pokušaju da koliko-toliko povrate svoj potpuno urušeni kredibilitet.

Svojim manevrima i eskivažama sa sebe ne mogu skinuti sedam i po godina nerealizovanu obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, i to je tema koju neće uspeti da skrajnu i uklone sa stola nikakvom političkom i diplomatskom gimnastikom.

Zajednica srpskih opština i nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine  biće naša prva tema prilikom svakog odlaska u Brisel, i neka niko ne gaji nerealna očekivanja o napretku dijaloga dok god ta obaveza ne bude ispunjena.

Sve ili ništa strategija Prištine za rezultat će imati jedno veliko ništa, a jedino što će Tači i Hoti dobiti jeste prezrenje u svetskim centrima moći zbog traćenja vremena ljudi koji imaju preča posla nego da učestvuju u njihovom teatru apsurda, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića

Izvor: TV Most, saopštenje

Related posts

Vozila BRDM-2MS značajno pojačanje izviđačkim jedinicama Vojske Srbije

Zorana Stekovic

Projektna nastava u prvom i petom razredu

Nikoleta Dragaš

Grad subvencioniše plaćanje komunalija građanima sa najnižim primanjima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija