31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ilić PS: Srbija i njeni građani neće dozvoliti novi 5. oktobar

Foto: pokretsocijalista.rs

Gradski odbor Pokreta socijalista Beograd obratio se danas povodom navršavanja dvadesete godišnjice od petooktobarskog nasilja, ocenjujući da je 5. oktobar dan kada je Srbija opljačkana i ponižena.

Predsednik Gradskog odbora PS-a Vladimir Ilić poručio je da je 5. oktobar ostavio nesagledive posledice po Srbiju i njene građane.

– Petog oktobra odigrao se jedan nemio događaj za sve Srbe i preokrenuo srpsku istoriju u negativnom pravcu.
Petog oktobra dogodilo se paljenje skupštine, paljenje RTS-a, paljenje glasačkih listića i na vlast je došla grupa ljudi mimo volje naroda na neregularan način i posle 13 godina ostavila nesagledive posledice po Srbiju- naveo je Ilić.

Ilić je kazao da se nakon 5. oktobra desila pljačkaška privatizacija, da je 400 hiljada radnika ostalo na ulici, a da su petooktobarci postali prebogati.


– Izvršena je pljačkaška privatizacija preko koje je društveni i državni kapital dospeo u ruke privatnih lica, 400 hiljada radnika završilo je na ulici, opljačkani su svi fondovi, novci koji su stizali u milijardama završili su na računima organizatora 5. oktobra i njihovih nalogodavaca.
Srbija je ostala bez Crne Gore, Kosovo je proglasilo jednostranu nezavisnost, budžet je bio potpuno razoren- ocenio je Ilić.

On je kazao da posle 8 godina vlasti Vučića i oporavka Srbije, petooktobarci ponovo hoće da opljačkaju i unište Srbiju.


– Ponovo organizatori 5. oktobra pričaju o novom 5. oktobru, o 6. oktobru, o lustraciji, o novom rušenju i pljačkanju i nasilju.
Gradski odbor PS-a poručuje da petooktobarski banditi i palikuće neće ostvariti svoj plan.
Jednom je narod Srbije poverovao njima na reč, jednom je narod bio prevaren i ponižen i to se više neće ponoviti- poručio je predsednik Gradskog odbora PS-a Vladimir Ilić.


Članica Gradskog odbora i omladine PS-a Tijana Živić istakla je da 5. oktobar građanima Srbije nije doneo ništa dobro i da je upravo Aleksandar Vučić ujedinio sve Srbe i izveo državu iz bankrota.

– Nakon 20 godina, više je nego očigledno da 5. oktobar Srbiji i građanima Srbije nije doneo ništa dobro. Doneo je Srbiji još dublju političku i ekonomsku krizu i još izraženije podele u društvu.
Aleksandar Vučić je dolaskom na vlast 2012. godine ujedinio Srbiju, ujedinio je sve Srbe i izveo državu iz bankrota- kazal je Živić.

Ona je zaključila da 5. oktobar moramo da pamtimo kako nam se nikada više ne bi ponovio.

– Nema dileme da je 5. oktobar dan kada je Srbija opljačkana i ponižena, i to od strane onih koji su vladali državom 12 godina.
Peti oktobar moramo da pamtimo, kako nam se nikada više ne bi desio- zaključila je Živić.

Related posts

„Želja“ protiv „Budućnosti“ – direktan prenos na TV Pančevo u nedelju

Nikoleta Dragaš

Tuča na Novoseljanskom putu

Mica Milakov

TEŠKA SOBRAĆAJKA NA IZLAZU IZ BAVANIŠTA! Sudar tri kamiona! (FOTO)

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija