24. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Agencije od sutra ne mogu da sklapaju ugovore, bankarske garancije koče putovanja

„До понедељка очекујемо да добијемо коначан став осигуравајућих кућа о проблему око издавања полиса осигурања туристичким агенцијама“ изјавио је за Танјуг директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије, Александар Сеничић.

Он објашњава да осигурање може да се издаје и месец дана уназад, тако да би агенције ако полисе добију и следеће недеље могле да покрију и период од 1. октобра, када остају без лиценци.

Данашњи дан је, према његовим речима, изгледао тако да су оне агенције чије полисе важе до 1. октобра радиле и данас и могле да склапају нове уговоре о путовањима, али од сутра ниједна више неће моћи да склапа уговоре.

„Агенције ће моћи да раде резервације за нека наредна путовања, али неће моћи да праве нове уговоре“ истиче Сеничић за Танјуг.

Он оцењује да јучерашњи договор у Министарству туризма према коме Удружење банака Србије треба да предложи процедуру за оперативно функционисање и евентуално активирање банкарских гаранција, која би била уграђена у нови Правилник о гаранцијама путовања, није ни добро ни коначно решење.

Related posts

Gradonačelnik ugostio nagrađene učenike

Nikoleta Dragaš

Zelenović mora da shvati da više nije vlast i da konačno ustane iz fotelje gradonačelnika

Zorana Stekovic

U Novom Sadu skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija