29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin: Pripadnici Vojske Srbije vode računa da uvek budu spremni

Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, u okviru redovnih planskih aktivnosti, izveli su danas kondicioni marš na relaciji Ripanj – Parcani – Ralja, u kojem je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Bez obzira koje zadatke obavljali, bez obzira koja jedinica je u pitanju, svi naši pripadnici uvek vode računa da održavaju fizičku kondiciju i da obuka bude na najvišem mogućem nivou. Bataljon vojne policije specijalne namene „Kobre“ vodi računa o bezbednosti najznačajnijih ljudi u našoj državi, ali vodi računa i o tome da uvek bude spreman da zaštiti svakog građanina naše zemlje i odgovori na svaku pretnju koja može da ugrozi našu zemlju i naš način života – rekao je ministar Vulin nakon marša.

U toku godine pripadnici Vojske Srbije u različitim vremenskim uslovima i na različitim terenima planski realizuju marševe, koji su prilika da se proveri nivo osposobljenosti, uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Prema rečima kapetana Milana Torbice iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, sudeći prema postignutim rezultatima, današnji marš protekao je dobro.
 
– Danas je bataljon na čelu sa ministrom odbrane realizovao marš u dužini 20 kilometara, čiji je cilj bio podizanje psiho-fizičke sposobnosti pripadnika. Ovakvi marševi realizuju se više puta u toku godine. Pripadnici mog voda danas su realizovali marš u najkraćem vremenskom periodu, što govori da smo osposobljeni za izvršavanje svih postavljenih zadataka – poručio je kapetan Torbica.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Related posts

Vučić obišao radove na Savskom trgu: 32 hiljade kvadrata, 300 stabala i noćno osvetljenje

Nikoleta Dragaš

Vučić: U Pazaru sam jer smo svi zajedno u ovome

Nikola Miloševski

Vulgarno ponašanje novinarke N1 Žakline Tatalović

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija