22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ko je Zlatko Paković? Bolesni umetnik u srbofobiji

foto: prismotra.net

Ako kojim slučajem rešite da ovih dana posetite bilo koje pozorište u Beogradu, postoji velika šansa da na repertoaru naiđete na krajnje bolesne i umobolne predstave, u kojima se promoviše skrnavljenje crkve, nipodaštavanje pravoslavnih hrišćana i ponižavanje srpskog naroda. Upravo ovakve predstave i pozorišne komade režira Zlatko Paković, dramaturg i scenarista, koji gaji bolesnu mržnju prema srpskoj kulturi i tradiciji.

Paković je autor nekoliko ozloglašenih predstava, čija je tematika usmerena direktno protiv Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Među njegovim „umetničkim delima“ najviše pažnje su izazvala ona koja se tiču navodnog genocida u Srebrenici. Ovaj srbofob je početkom jula izveo performans pod nazivom „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“, a prilikom izvođenja imao je na sebi krvavu svešteničku odeću. Malo je reći da je u pitanju veoma bolestan i neprikladan akt, kojim se pljuju vernici SPC-a, ali i celokupno sveštenstvo. Pojedinci koji su imali tu nesreću da prisustvuju performansu kažu da je bio veoma neprikladan, neukusan i mučan, ali da je bilo jasno da Paković uživa u svojoj pakosti i mržnji. Ovaj morbidni performans u stvari je predstavljao samo pripremu za Pakovićevu predstavu pod istim imenom. Naime, predstava „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ trebalo bi da se odigra za dva dana u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. U pitanju je događaj koji anti-srpski mediji poput Danasa i N1 već danima pompezno najavljuju, zato što znaju da je u pitanju format koji će se potencijalno svideti mladima, a samim tim ih navesti na mržnju prema svojoj zemlji.

U realizaciji ove predstave Pakoviću pomaže veoma kompleksan tim, a tu su i poznati glumci poput Katarine Jovanović, Ivana Jevtovića i Vahida Džankovića. Najzvučnije ime među glumcima jeste Boris Milivojević, za koga je malo poznato da je težak zavisnik od opijata. Ta činjenica možda i nije toliko iznenađujuća, s obzirom na to da je verovatno jako teško gledati predstave Zlatka Pakovića, a kamoli učestvovati u njima. Valja istaći da promociju i izvođenje ove predstave organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji. U pitanju je ozloglašena organizacija čije finansije dolaze iz neprijateljski nastrojenih država. Poznato je da ova organizacija ima zadatak da širi anti-srpsku propagandu i označi Srbe kao genocidan narod, istovremeno se zalažući za priznanje Kosova i vojvođanski separatizam.

Stoga i ne čudi činjenica da je Zlatko Paković bio dobar prijatelj sa pokojnom Borkom Pavićević, koja je osnovala Centar za kulturnu dekontaminaciju i koja je gajila strastvenu mržnju prema svemu što je srpsko. Njih dvoje su delili istu patološku mržnju i sarađivali na njenom proširivanju. Zlatko Paković koristi pozorište da među publikom širi nezadovoljstvo i mržnju prema sopstvenoj državi i narodu. Očigledno je da on u svojim predstavama izvrće činjenice i vešto manipuliše informacijama, kako bi predstavio Srbe kao najveće zločince na planeti. Zato je neophodno imati kritički stav prema ovakvim suludim predstavama i imati na umu da su one u stvari čisto propagandno sredstvo stranih sila.

Related posts

Obeležena godišnjica smrti dečaka Dušana Jovanovića

Jelena Belić

SNS južnog Banata: Pozivi na ubistvo Predsednika Srbije i njegove porodice imaju patološki osnov

Mica Milakov

Pančevo: Regresiranje troškova prevoza učenika

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija