20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Stanovnici Banatskog Novog Sela i Kačareva dobijaju kvalitetnu pijaću vodu

Banatsko Novo Selo je jedino mesto na teritoriji grada Pančeva koje nije priključeno na gradski vodovod, a Kačarevci nemaju dovoljnu količinu gradske pijaće vode. Izgradnjom dva rezervoara za kolektovanje pijaće vode u Kačarevu Grad Pančevo će rešiti ove probleme.

Meštani Banatskog Novog Sela uskoro će dobiti gradsku pijaću vodu, pa će tako biti rešeni problemi sa restrikcijom vode, slabim pritiskom i  nedovoljnom bakteriološkom ispravnošću.

Grad Pančevo se godinama bavio ovim problemom. U centru Banatskog Novog Sela  2017. godine je postavljena eko-česma, ali je to samo jednim delom rešilo problem. Izgradnjom novih rezervoara od po 600 kubnih metara obezbediće se dovoljno vode kako za Kačarevo, tako i za Banatsko Novo Selo.

Osim kvalitetne pijaće vode, ovi rezervoari će obezbediti i dovoljno vode u slučaju eventualnih havarija, kao što je potencijalno gašenje požara.

Related posts

Korona u Vojvodini posustaje. Južni Banat lokalno žarište

Nikola Miloševski

Još 5 žrtava korona virusa u Srbiji, zaraženo još 207

Nikoleta Dragaš

Predsednik i patrijarh Irinej obišli Hram Svetog Save! Vučić: Ovo je važna stvar ne samo za vernike! Hram će biti najvažnija kulturna i turistička destinacija u Srbiji

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija