20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Dnevni boravak „Neven“ ponovo pruža usluge od 1. septembra

Dnevni boravak „Neven“ počeo je ponovo da pruža usluge 1. septembra  deci sa smetnjama u razvoju. Prema odluci Kriznog štaba, lokalne samouprave su od 21. avgusta imale obavezu da obezbede sve mere zaštitie i priprema ovakve boravke za početak rada.

Oko dvadeset korisnika dnevnog boravka „Neven“ koji funkcioniše  u okviru škole „Mara Mandić“ posle pauze koja je nastupila polovinom marta zbog epidemije korona virusa, ponovo koristi usluge.

Zaposleni u „Nevenu“ bili su u obavezi da obezbede sve mere zaštitie za početak rada. Poštuju se mere koje je propisao republički Krizni štab, kaže Jovanka Tomić, koordinator dnevnog boravka.

Grad Pančevo  posebenu pažnju posvećuje brizi od osobama sa intelektualnim poteškoćama i izdvaja sredstva za rad dnevnog boravka „Neven“, kao i jednog odeljeja  koje postoji u okviru Doma srce u Jabuci.

Prema Čučkovićevim rečima  u planu je da se postavi jedan montažni objekat u okvru  ovog dnevnog boravka kao bi se zadovoljile sve potrebe škole Mara Mandić.

Related posts

DR Ovuka u emisiji „Lice Nacije“: Pančevo jeste grad budućnosti i kada je zdravstvo u pitanju, ali i ostale oblasti

Mica Milakov

Novi aparati u Očnoj bolnici u Pančevu

Katarina Popović

Rad Stomatologije prilagođen epidemiološkoj situaciji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija