1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić razgovarao sa patrijarhom Irinejem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim g. Irinejom. U otvorenom i sadržajnom razgovoru predsednik Vučić je izvestio patrijarha o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima. Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih pojekata za budućnost Srbije, a Njegova svetost patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unaprećenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski g. Stefan, lični sekretar patrijarha G. Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković.

Foto Instagram / buducnostsrbijeav

Related posts

Dan maternjeg jezika u Ivanovu

Nikoleta Dragaš

Plakete najistaknutijim pripadnicima Sektora bezbednosti i odbrane Južnog Banata

Nikoleta Dragaš

Poslanici položili zakletvu, konstituisana skupština

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija