26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Fizička aktivnost za pravilan razvoj dece

Savremeni način života podrazumeva dosta sedenja i malo vremena za rekreaciju i sport. Međutim,  stručnjaci se slažu u tome da je fizička aktivnost neophodna za zdrav život, a posebno je važna za pravilan razvoj dece.

Da bismo dugo bili zdravi i vitalni neophodno je da u toku nedelje nađemo vremena za neku fizičku aktivnost. Ohrabruje činjenica da mnoga deca radije biraju sport  nego sedenje za računarom.

Danas su veće  posledice nezdravog života po naše zdravlje, kaže profesor fizičkog vaspitanja Dušan Lukić i dodaje da je dovoljno vežbati pola sata dnevno.

Dušan Lukić kaže da njegove kolege i on konstantno rade na tome da edukuju decu, ali i roditelje o značaju fizičke aktivnosti.Ukoliko se rekreativno bavite sportom, dovoljno je trenirati 2 do 3 puta nedeljno, ističe  Dušan Lukić i napominje da ne smemo preterivati i da samo fizički zdravi ljudi mogu profesionalno da se bave sportom i treniraju od 5 do 6 puta nedeljno.

Related posts

Birališta zatvorena u 20 sati: Rezultati glasanja za Nacionalne savete manjina do 8. novembra

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Država Srbija nije prekršila nijedno domaće ili međunarodno pravilo

Zorana Stekovic

U Moroviću otvoren prihvatni kamp za građane koji se vraćaju iz inostranstva

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija