27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Idealno vreme za jesenju sadnju ruža

Ruže se mogu saditi na proleće i u jesen, s tim što je jesenja sadnja bolja, kažu stručnjaci. Sada je idealno vreme da zasadite ruže u svojoj bašti, a ekipa RTV Pančevo Vam otkriva kako.

Ukoliko ste ljubitelj ruža i želite da vam bašta zablista, idealno je vreme za jesenju sadnju. Prvi korak je nabaviti kvalitetnu sadnicu ruže. Najbolje je kupiti ih u poljoprivrednoj apoteci zato što su zaštićene i vrlo brzo će se primiti, objašnjava profesor Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ Jasmina Dimitrijević.

Kada kupimo sadnicu, trebalo bi jedan dan držati je u vodi da bi biljka osnažila, preporučuje Jasmina Dimitrijević. Ona dodaje da zemljište ne sme da bude kiselo, već neutralno, a to možemo postići stavljanjem kreča.

Ukoliko već imate velike ruže, sada ih treba orezati, tj. skratiti samo precvetali deo biljke. U drugoj polovini novembra čvor ruže ogrniti zemljištem kako ne bi izmrzla tokom zime, objašnjava Jasmina Dimitrijević. Na kraju zaključuje da ukoliko želite da u proleće imate lep ružičnjak, treba ispoštovati sve ove savete.

https://youtu.be/_IOlJ7URzsg

Related posts

Nova pomoć EU Srbiji, 200 tona medicinske opreme

Nikoleta Dragaš

OŠ ,,Olga Petrov“ je obeležila Međunarodni dan tolerancije

Jelena Belić

Narodna bašta idealna za odmor i relaksaciju

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija