22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Bosna i Hercegovina uvela PCR test za strane državljane, iz Srbije bez testa

FOTO: pixabay

BANJA LUKA – Od jutros u šest časova strani državljani mogu da uđu u Bosnu i Hercegovinu pod uslovom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 časova, podsećaju banjalučke Nezavisne novine. U Bosnu i Hercegovinu i dalje bez testa mogu državljani Srbije i Crne Gore bez testa.

Ova odluka Saveta ministara doneta je u četvrtak nakon konsultacija sa entitetskim vlastima, odnosno nakon što je Štab za vanredne situacije Republike Srpske doneo zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana, dok FBiH odavno nema ništa protiv toga.

Do sada su u BiH mogli ući samo državljani zemalja članica EU, zemalja šengenskog područja, i to uz negativan PCR test.

Ranije je Federalno ministarstvo okoline i turizma saopštilo da bi otvaranje granice za ulazak građana Turske, SAD i zemalja istoka u BiH bilo od pomoći turističkoj sezoni.

Posle ove odluke, Bosna i Hercegovina će ponovo postati u potpunosti otvorena zemlja, bar kada je reč o osobama koje imaju dokaz da ne boluju od zarazne bolesti kovid-19.

Predsedništvo BiH prvenstveno je od Saveta ministara zatražilo da se otvori granica za državljane Turske, SAD, Rusije i Kine.

IZVOR: Tanjug

Related posts

Milenko Jovanov(SNS): Današnji stav SzS dokazuje da se Đilas i Jeremić plaše ispitivanja porekla imovine

Mica Milakov

Kraća lista čekanja za operaciju katarakte

Luka Tešanović

Širom sveta obeležava se Svetski dan Roma

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija