24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Dodikom, posle Vašingtona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, bez prisustva saradnika, u vili Mir u Beogradu.

To je prvi sastanak Vučića i Dodika nakon potpisivanja sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine u Vašingtonu i nastavka dijaloga u Briselu.

Inače, Dodik je nekoliko dana po potpisivanju sporazuma u SAD, koji predviđa i preseljenje ambasade Srbije u Izraelu u Jerusalim, uputio zahtev za održavanje vanredne sednice Predsedništva na kojoj bi se isključivo raspravljalo o inicijativi za premeštanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Druga dva člana Predsednštva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, odbacuju taj predlog i poručuju da vanredne sednice neće biti.

Na taj Dodikov predlog „odgovorio“ je hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je Generalnom sekretarijatu Predsedništva istog dana kada je stigao Dodikov, predao zahtev za sazivanje vanredne sednice tog tela na kojem bi se razmatrao predlog odluke o priznavanju „nezavisnosti Repubike Kosovo“.

Related posts

Vučić zahvalio Putinu i građanima Srbije

Nikola Toadjer

Nenad Živković, zvani Smrad, pokazao da nije bio gadljiv režimskih para

Mica Milakov

Više posla za Hitnu pomoć proteklog vikenda

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija