28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo i obavestio je o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici “jedne Kine”. 

Ambasadorka Čen je istakla da je stav Kine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova čvrst i  nepromenjiv i da će Kina nastaviti sa međunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju. Predsednik Vučić je rekao da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Kinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju sa Kinom, kao pouzdanim partnerom, u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija. 

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija, dobro napreduju.

U isto vreme su razgovarali o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju. Predsednik Vučić je, i tokom sastanka sa ambasadorkom Čen, ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost.

Related posts

U poslednja 24 sata registrovano 359 novoobolelih, 10 osoba preminulo

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Snaga Vojske Srbije je pre svega u njenim ljudima

Nikola Miloševski

Preminula još 1 osoba, pozitivno 34

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija