2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin: Vojska Srbije je obustavila rad na oko 200 različitih aktivnosti međunarodne vojne saradnje

Foto: Ministarstvo odbrane

Sprovodeći odluku Vlade Republike Srbije, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine međunarodnih vojnih aktivnosti koje je trebalo da se održe u narednih šest meseci. Vojne vežbe su najviši oblik vojne saradnje i u narednih šest meseci je bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta vežbamo ukupno osam puta. Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.
 
Sprovodeći odluku Vlade Republike Srbije, naglasio je ministar odbrane, i dosledno sprovodeći našu vojnu neutralnst, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.
 
– Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju naš odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Republike Srbije. Kao ministar odbrane smatram da ukoliko napuštamo, odnosno, obustavljamo, rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to da uradimo i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju Ujedinjene nacije ili Evropska Unija. Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti – zaključio je ministar Vulin.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Related posts

Automobilom u Limeni park

Nikoleta Dragaš

Izložba ULUP-a u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Nikoleta Dragaš

Kako Pančevci obeležavaju srpsku Novu godinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija