23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport

Otvorene Sportske igre mladih u Kikindi

Paljenjem plamena prijateljstva i baklje, koju je doneo Ognjen Ugrešić, na terenima SC Jezero u Kikindi, otvorene su Sportske igre mladih (SIM).

Pre nadmetanja, u ženskoj odbojci i fudbalu, u ime sportista zakletvu je položio Vanja Radulaški.

Gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču uručena je zlatna povelja Sportskih igara mladih, a on je svim učesnicima poručio da je važno da neguju sportski duh, ali i da istovremeno nauče i da prihvate poraz.

Predsednica Dunav osiguranja SIM Ivana Jovanović naglasila je da karavan sporta i prijateljstva uvek rado dolazi u Kikindu. – Kikinda je za Dunav osiguranje Sportske igre mladih nešto posebno, s obzirom da su naši veliki uspesi počeli upravo u ovom gradu. Uspeli smo u tome da budemo nabolja organizacija u Srbiji i da afirmišemo ovu manifestaciju. Svečana ceremonija otvaranja je izostala jer se pridržavamo svih propisanih mera zaštite. Kikinda je poslednji grad učesnik našeg karavana prijateljstva i radosti – kazala je Jovanović. Jelena Krvopić, koooridnatorka SIM za Kikindu je podsetila da su po ukidanju vanrednog stanja u ovom gradu održane kvalifikacije za tenis, stoni tenis i šah, da su sada na programu ženska odbojka i fudbal, a prvaci će steći uslov za učešće na državnom takmičenju koje će se održati predstojeća tri vikenda u Brzeći. Sve troškove odlaska sportista na državno takmičenje snosi Grad Kikinda. Na državnom takmičenju pravo da učestvuje steklo je 16 takmičara iz Kikinde. Svečanosti otvaranja SIM u Kikindi prisustvovali su Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu i Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

Related posts

„Dedin salaš“ i moderan i rustičan

Nikoleta Dragaš

Preminuo Rajko Durać, poslednji nosilac Partizanske spomenice 1941. iz južnog Banata

Zorana Stekovic

Požar kod Sibnice nije ugrozio izvorište pijaće vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija