1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport

Otvorene Sportske igre mladih u Kikindi

Paljenjem plamena prijateljstva i baklje, koju je doneo Ognjen Ugrešić, na terenima SC Jezero u Kikindi, otvorene su Sportske igre mladih (SIM).

Pre nadmetanja, u ženskoj odbojci i fudbalu, u ime sportista zakletvu je položio Vanja Radulaški.

Gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču uručena je zlatna povelja Sportskih igara mladih, a on je svim učesnicima poručio da je važno da neguju sportski duh, ali i da istovremeno nauče i da prihvate poraz.

Predsednica Dunav osiguranja SIM Ivana Jovanović naglasila je da karavan sporta i prijateljstva uvek rado dolazi u Kikindu. – Kikinda je za Dunav osiguranje Sportske igre mladih nešto posebno, s obzirom da su naši veliki uspesi počeli upravo u ovom gradu. Uspeli smo u tome da budemo nabolja organizacija u Srbiji i da afirmišemo ovu manifestaciju. Svečana ceremonija otvaranja je izostala jer se pridržavamo svih propisanih mera zaštite. Kikinda je poslednji grad učesnik našeg karavana prijateljstva i radosti – kazala je Jovanović. Jelena Krvopić, koooridnatorka SIM za Kikindu je podsetila da su po ukidanju vanrednog stanja u ovom gradu održane kvalifikacije za tenis, stoni tenis i šah, da su sada na programu ženska odbojka i fudbal, a prvaci će steći uslov za učešće na državnom takmičenju koje će se održati predstojeća tri vikenda u Brzeći. Sve troškove odlaska sportista na državno takmičenje snosi Grad Kikinda. Na državnom takmičenju pravo da učestvuje steklo je 16 takmičara iz Kikinde. Svečanosti otvaranja SIM u Kikindi prisustvovali su Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu i Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

Related posts

Manifestacija „Žene ženama“ održana u Gerontološkom centru Pančeva

Nikola Miloševski

„Pancir“ stigao u Srbiju

Nikoleta Dragaš

Makedonska nacionalna zajednica pokazala humanost u teškim vremenima

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija