29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Pismenost – temelj opšte kulture jedne nacije

Međunarodni dan pismenosti obeležava se svake godine 8. septembra. U većem delu sveta postoji problem sa nepismenošću, a šta kažu naši stručnjaci, odnosno kakvo je stanje ovde i kako je najbolje naše mališane učiti pravilno, pogledajte u prilogu naše koleginice Jelene Obradović koji sledi.

Nastavnica srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava“ Snežana Stevanović kaže da nije dovoljno da se setimo pismenosti samo ovog dana. Ona dodaje da postoji veliki broj odraslih koji nisu dovoljno pismeni. To je problem koji u suštini postoji od kada je jezik i nastao.Ipak saveti stručnjaka i osnovno obrazovanje pružaju dobru osnovu.

Nastavnica Stevanović i njene kolege svakodnevno rade sa decom na negovanju srpskog jezika kroz čitalački klub, recitatorsku i dramsku sekciju.

Međunarodni dan pismenosti obeležava se od 1966. godine. Učenici OŠ „Sveti Sava“ koji idu u produženi boravak održaće radionicu na ovu temu, dodaje Snežana Stevanović. Ona predlaže roditeljima da zajedno sa svojom decom posećuju biblioteke, jer je jezička edukacija potrebna i deci i odraslima.

Related posts

Predsednik Vučić u emisiji „Hit Tvit“ : Za deset dana otvaramo deonicu Obrenovac – Surčin

Mica Milakov

SODARA I CENTAR ZBOG HAVARIJE BEZ GREJANJA OD 12 SATI

Nikola Toadjer

Praznici prošli, bazen ponovo radi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija