18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Unikatni radovi kožara Zorana Pešića

Kožar iz Pančeva Zoran Pešić već tridesetak godina se bavi izradom različitih proizvoda od kože. Svi njegovi radovi su unikatni, a kaže da od kože ume da napravi sve što mušterija zamisli.

Pre tridesetak godina Zoran Pešić je završio kožarski zanat u Minhenu. Od tada njegova ljubav prema koži i rad na usavršavanju zanata ne prestaju. Pored cipela, kaiševa i torbi Zoran izrađuje i gravira mnogo delikatnije predmete, kao što su sedišta za motore, oprema za konje i futrole za noževe.

Zoran kaže da sa kožom nije teško raditi, ali je potrebna ljubav i konstantna edukacija. Jedan od planova za budućnost mu je da se više fokusira na izradu kožne obuće.

Kao i svakom umetniku, Zoranu nije lako da se odvoji od svojih radova. Oni vrlo brzo završe u rukama mušterija. Međutim, novi zahtevi kupaca su i novi izazovi za njega, a kako kaže, uvek ima prostora da nauči nešto novo.

Related posts

VUČIĆ PUTINU ČESTITAO 9. MAJ: Dragi prijatelju, čestitam bratskom ruskom narodu veliku pobedu u Drugom svetskom ratu

Zorana Stekovic

Vučić danas u Leskovcu

Zorana Stekovic

Vučić razgovarao sa patrijarhom povodom hapšenja episkopa Joanikija, pozvali na mir i pribranost

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija