19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Brnabić: Sporazum dokaz uspeha spoljne politike Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug

Sporazum je dokaz da smo uspeli da izgradimo odnos sa američkom stranom jer ranije su oni bili spremni da slušaju ali da nas ne čuju, a to se sada promenilo i sada imamo sagovornika koji nas čuje, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Gostujući na TV Pink, ona je ocenila da se u mnogim stvarima sa SAD i dalje ne slažemo ali nas kao sagovornici čuju.“Zahvaljujući ogromnom trudu i iskrenosti Aleksandra Vučica Srbija sada ima potpuno drugačiji i imidž i zna se da smo pouzdan partner“, rekla je ona.

Dodala je da bi pre samo nekoliko godina kao naučna fantastika bila ocenjena situacija gde u Vašingtonu Srbija želi da potpiše sporazum a Priština ne.

Ona je izrazila nadu da ovaj sporazum otvara vrata još boljim odnosima sa SAD, i otkrila da je sa ambasadorom Grenelom razgovarala o još nekim stvarima.

Kao drugu „neverovatnu“ stvari ona je ocenila situaciju u kojoj je srpska delegacija potpuno spremna, legitiman i jak sagovornik koji zna šta želi i može da utiče na krajnji ishod sporazuma.“To je politika koja odslikava sve uspehe Aleksandra Vučića na međunarodnoj sceni i u međunarodnoj politici“, rekla je ona.

Dodala je da je sada delegacija Prištine bila ta koja kasni, međusobno se svađa i tamo su na ivici pada Vlade zbog takve situacije.

„To je nešto što bi pre desetak godina bila potpuno drugačija slika“, ocenila je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Related posts

Predsednik Vučić uputio je porodici Stanković telegram saučešća

Branislava Grčić

Još tri žrtve korone u Srbiji

Mica Milakov

Odnosi s Moldavijom prijateljski, ali nedovoljno razvijeni

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija