25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Brnabić: Sporazum dokaz uspeha spoljne politike Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug

Sporazum je dokaz da smo uspeli da izgradimo odnos sa američkom stranom jer ranije su oni bili spremni da slušaju ali da nas ne čuju, a to se sada promenilo i sada imamo sagovornika koji nas čuje, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Gostujući na TV Pink, ona je ocenila da se u mnogim stvarima sa SAD i dalje ne slažemo ali nas kao sagovornici čuju.“Zahvaljujući ogromnom trudu i iskrenosti Aleksandra Vučica Srbija sada ima potpuno drugačiji i imidž i zna se da smo pouzdan partner“, rekla je ona.

Dodala je da bi pre samo nekoliko godina kao naučna fantastika bila ocenjena situacija gde u Vašingtonu Srbija želi da potpiše sporazum a Priština ne.

Ona je izrazila nadu da ovaj sporazum otvara vrata još boljim odnosima sa SAD, i otkrila da je sa ambasadorom Grenelom razgovarala o još nekim stvarima.

Kao drugu „neverovatnu“ stvari ona je ocenila situaciju u kojoj je srpska delegacija potpuno spremna, legitiman i jak sagovornik koji zna šta želi i može da utiče na krajnji ishod sporazuma.“To je politika koja odslikava sve uspehe Aleksandra Vučića na međunarodnoj sceni i u međunarodnoj politici“, rekla je ona.

Dodala je da je sada delegacija Prištine bila ta koja kasni, međusobno se svađa i tamo su na ivici pada Vlade zbog takve situacije.

„To je nešto što bi pre desetak godina bila potpuno drugačija slika“, ocenila je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Related posts

Svetski džez u Pančevu

Nikoleta Dragaš

PROUNS: Nedopustivo da se bes usmerava na novinare koji rade svoj posao 

Mica Milakov

Knjiga „Neverovatna blagodat“ zbirka toplih životnih priča

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija