24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti Vršac

Renovirane prostorije KUD-a “Napredak” u Vlajkovcu

Foto: RTV Pančevo

Zahvaljujući javnom konkursu koji je raspisao Nacionalni Savet Rumunske nacionalne manjine, rekonstruisane su prostorije KUD-a “Napredak” iz Vlajkovca. Nacionalni savet brine o svim kulturnim institucijama gde Rumuni aktiviraju i neguju svoju kulturnu baštinu.

Saradnja između Nacionalnog saveta, nevladinog sektora i lokalnih samouprava učinila je da kultura u rumunskim selima ponovo oživi. Zahvaljujući Nacionalnom savetu Rumunske nacionalne manjine i gradu Vršcu, renovirane su prostorije KUD-a “Napredak” u Vlajkovcu. Tačnije uveden je priključak za gas za potrebe grejanja i zamenjena je stara dotrajala stolarija.

Da su se ulaganja isplatila govore i rezlutati. Sekcija fanfara koja je za sada najaktivnija opravdala je svoj rad.

Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine organizovao je i sastanke sa svim rumunskim institucijama kako bi se upoznali sa njihovim problemima, tako da se sada razmatraju potrebe KUD-ova pojedinačno i sredstva se rasporedjuju po potrebi i prioritetima.

Related posts

PROUNS osuđuje blokadu RTS-a

Jasmina Petkovic

Opasnost od afričke svinjske kuge

Nikoleta Dragaš

Danas je Sveti Nikola

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija