2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Poezija i proza inspirisane Banatom

Foto: RTV Pančevo

Udruženje žena „Banatska petica“ bavi se pisanjem poezije i proze i aktivno stvara i u doba korone. Kažu da inspiraciju pronalaze u stvarima koje ih okružuju, a čest motiv je upravo Banat.

Priroda je večita inspiratcija književnicima. Upravo zato, Kačarevačko jezero vole da posete i članice Udruženja „Banatska petica“. One pišu poeziju i prozu i svoja književna dela predstavljaju publici na različitim događajima.

Ove kreativne dame stvaraju dela inspirisana Banatom, ali i drugim stvarima koje nas okružuju.

Jednu od članica, Jasminu Isajlov, aktuelna situacija u vezi sa koronavirusom, navela je na promišljanja o životu i načinu življenja, pa je napisala priču. Ovaj tekst biće objavljen u zborniku pod nazivom „Spas planete“.

Epidemiološka situacija i odsustvo književnih večeri na kojima su redovno učestvovale nisu sprečili članice Udruženja da nastave da se bave pisanjem. Deo su i Prve umetničke virtualne olimpijade, koja je u toku, na kojoj ostvaruju značajne rezultate.

Related posts

Kako brinuti o ljubimcima tokom hladnijih dana

Jelena Belić

Đurić pušten na kućno lečenje

Nikola Miloševski

Braće Jovanović, B. Radičevića i S. Miletića bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija