20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Poezija i proza inspirisane Banatom

Foto: RTV Pančevo

Udruženje žena „Banatska petica“ bavi se pisanjem poezije i proze i aktivno stvara i u doba korone. Kažu da inspiraciju pronalaze u stvarima koje ih okružuju, a čest motiv je upravo Banat.

Priroda je večita inspiratcija književnicima. Upravo zato, Kačarevačko jezero vole da posete i članice Udruženja „Banatska petica“. One pišu poeziju i prozu i svoja književna dela predstavljaju publici na različitim događajima.

Ove kreativne dame stvaraju dela inspirisana Banatom, ali i drugim stvarima koje nas okružuju.

Jednu od članica, Jasminu Isajlov, aktuelna situacija u vezi sa koronavirusom, navela je na promišljanja o životu i načinu življenja, pa je napisala priču. Ovaj tekst biće objavljen u zborniku pod nazivom „Spas planete“.

Epidemiološka situacija i odsustvo književnih večeri na kojima su redovno učestvovale nisu sprečili članice Udruženja da nastave da se bave pisanjem. Deo su i Prve umetničke virtualne olimpijade, koja je u toku, na kojoj ostvaruju značajne rezultate.

Related posts

Pantelić bez simptoma pobedio koronu: Igrao sam fudbal ništa nisam osećao, odem sa suprugom na test ona negativna – ja pozitivan

Jelena Belić

U subotu Vučić sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije

Zorana Stekovic

„BUDUĆNOST SRBIJE“! PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ PRED VIŠE OD 150.000 LJUDI: Pokazali ste da dela cenite mnogo više od praznih obećanja!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija