5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Bogat izbor grožđa na Zelenoj pijaci

foto: rtvPancevo

Najpoznatiji vinogradi i vinarije u Vojvodini se nalaze na području opštine Subotica, opštine Vršac i planine Fruška gora. Ova tri vinska regiona su čuvena po kvalitetnim vinima. Međutim na pančevačkoj Zelenoj pijaci, grožđe najčešće stiže iz okoline Smedereva.

Septembar je mesec berbe grožđa. U ovo doba godine u Vojvodini možete osetiti slatkasti miris ovog voća na svakom koraku i primetiti užurbanost lokalnih stanovnika u želji da što pre probaju ovogodišnji rod. Ekipa naše televizije istražila je koje sorte grožđa su omiljene našim sugrađanima.

Tezge na Zelenoj pijaci pune su različitih vrsta, ali i kvaliteta grožđa iz okoline Smedereva. Pančevci na pijaci uzimaju male količine, uglavnom za jelo. Veće količine potrebne za vino kupuju kod proizvođača na veliko zbog razlika u ceni, navode prodavci.

U čast berbe grožđa, širom Vojvodine se održavaju mnogobrojne manifestacije. Danas na svetu postoji više od 10 000 sorti vinovih loza.

https://youtu.be/ZsAGkXczFT4

Related posts

Si pisao Vučiću: Kina će pomoći Srbiji protiv korone

Mica Milakov

„BMW“ pančevačkih registracija sleteo u reku Lim, traga se za detetom

Branislava Grčić

U Pančevu 159 pacijenata

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija