21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Veliko interesovanje za Mašinsku školu

Prelazak dece iz osnovne u srednju školu predstavlja težak period za njih. Trenutna epidemiološka situacija dodatno otežava to, ali uz sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije i ovaj početak godine može biti podjednako lep. Ove godine veliko je interesovanje za Mašinsku školu „Pančevo“.

Upis i polazak učenika svih 11 odeljenja prve godine u Mašinskoj školi „Pančevo“ protekao je u najboljem redu. Sva mesta su popunjena, a upisano je 330 đaka. Na koji način će se nastava odvijati i biti organizovana, s obzirom na epidemiološku situaciju, objasnio nam je Nenad Dojčinović direktor ove obrazovne ustanove.

Svake godine sve je veće interesovanje za upis u „Mašinsku školu „Pančevo“. Veliki broj dece odlučuje se za ovu obrazovnu ustanovu, jer se tokom školovanja na praksi „upoznaju“ sa kompanijama u kojima će, možda, kasnije provesti svoj radni vek. Ove godine  uvodi se još jedno odeljenje najtraženijeg smera.

Roditelji su većinski odlučili da njihova daca  pohađaju kombinovanu nastavu. Mali je procenat onih koji su želeli da deca prate predavanja online.  Ministarstvo prosvete odobrilo je mogućnost promene ove odluke u toku tekuće školske godine.

Related posts

Sećanje na žrtve holokausta

Luka Tešanović

Sokoj prihvatio predloge RAB Srbija

Jasmina Petkovic

(UŽIVO)! VUČIĆ U ROGLJEVAČKIM PIMNICAMA: Uložićemo u razvoj vinogradarstva i vinske industrije!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija