25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Polazak dece u školu veliki udar na budžet roditelja

Foto: RTV Pančevo

Polazak dece u školu roditeljima i ove godine predstavlja ozbiljan udar na kućni budžet. Na različite načine oni pokušavaju da umanje trošak, pa kupuju knjige po nižim cenama. U knjižari “Neven” u ponudi su i polovni i novi udžbenici za osnovnu i srednju školu svih izdavača.

Priprema đaka za polazak u školu predstavlja posebnu stavku u kućnom budžetu, posebno kada su u pitanju đaci prvaci. Kada se tome dodaju troškovi za kupovinu pribora, odeće i obuće, onda po detetu troškovi su skoro kao prosečna plata u Srbiji. Roditelji se neretko odlučuju za kupovinu polovnih udžbenika. U knjižari “Neven” kažu da je prodaja ove godine slabija.

Zbog teške ekonomske situacije koju je dodatno pogoršala pandemija korona virusa, roditelji na sve načine pokušavaju da uštede neki dinar. Nastavnici sa druge strane traže nove izdavače, tako da kupovina polovnog udžbenika nije opcija, kao ni korišćenje knjiga od prošle godine kupljenih za starije dete.

„Cene polovnih udžbenika su za 50% niže u odnosu na nove. U knjižari “Neven” vrši se otkup, prodaja i zamena polovnih udžbenika po trenutno najpovoljnijim cenama i uslovima na tržištu“, kaže Zoran Pavlovic.

Related posts

Predsednik Vučić: Neće Džaferović da govori Srbiji šta da radi

Zorana Stekovic

Vučić nakon samita: Srbija ne očekuje probleme, imaćemo najveći rast u celoj Evropi

Nikoleta Dragaš

VELIČANSTVENO-Oko 40.000 ljudi na Trgu Slobode!Vučić : Dosta je bilo pljačkaške vlasti, vreme je da neko radi za BUDUĆNOST!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija