29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevci pokazali humanost

Foto: RTV Pančevo

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu Pančevo protekla je sa duplo većim odzivom od očekivanog. Veliki broj Pančevaca, kao i ljudi iz okolnih mesta odlučili su da dođu i daju krv jer na taj način ne spašavaju samo tuđ život, već poboljšavaju i kvalitet svog života. Akciji se odazvao i veliki broj mladih ljudi, koji su odlučili da budu davaoci.

Milica Todorović, sekretar Crvenog krsta Pančevo ističe da su akcije dobrovoljnog davanja krvi veoma značajne, pogotovo u letnjem periodu kada ih je manje, i zato je svaka doza krvi dragocena.

Da podsetimo, svega 3% stanovništva su osobe koje tokom svoga života desetine i desetine puta daju krv za 97% nas kojima će jednog momenta u životu ona biti neophodna. Svi zainteresovani davaoci krvi mogu doći u prostorije Crvenog krsta, u ulici Žarka Zrenjanina, br. 15, svake srede od 9 do 12 sati i daju krv. Sve mere opreza u kontaktu sa ljudima sprovedene su u ovoj organizaciji, te su davaoci bezbedni.

Related posts

Servisne informacije za 29. novembar

Zorana Stekovic

Deo ulice Cara Lazara bez vode

Jasmina Petkovic

Udovičić: Srbija domaćin Svetskog atletskog prvenstva 2022. godine

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija