18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Grad subvencioniše obroke penzionera sa niskim primanjima

Foto: RTV Pančevo

Grad Pančevo omogućava penzionerima sa niskim primanjima dobijanje oborka u Narodnoj kuhinji. Takođe i penzioneri koji su u mogućnosti da izdvajaju odredjena sredstva imaju mogućnost da u klubovima za odrasla lica dolaze svakodnevno po jedan oborok. Grad za ove namene godišnje izdvaja 30 miliona dinara.

Penzioneri Dragan Domić, Janko Antonijević i Dušan Rakić svakog dana dolaze u Klubove za odrasla lica po ručak. Bitno je da su zadovoljni, da imaju redovne obroke i pomoć,  jer uglavnom žive sami.

Zahvaljujući Gradu Pančevu oko 80 penzionera koji nisu socijalnu ugoroženi koriste mogućnost da po subenionisanim cenama dobijaju ručak u Klubovima za odrasla lica.

Klubovi za odrasla lica u Pančevu prestali su sa aktivnostima zbog epidemije korona virusa. Ipak, obezbeđene su osnovne životne usluge, kao što je pomoć u kući, ishrana penzionera i narodna kuhinja.

Korisnici Klubova za odrasla lica, naši najstariji sugrađani nadaju se da će i njihove sekcije uskoro početi da rade,  kako bi nastavili sa druženjima, jer im to sada najviše i nedostaje.

Related posts

„Nauka nije bauk“

Mica Milakov

JKP „Zelenilo“ obeležilo slavu – Miholjdan

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 18. decembar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija