21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

FOTO: mod.gov.rs

Nakon šestonedeljne individualne obuke, tokom koje su se teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim naoružanjem, realizovali sva programska gađanja i savladali fizičku proveru, vojnici su spremno dočekali proveru obučenosti.

Na završnom ispitu individualne osposobljenosti vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke prikazali stečena znanja, sposobnosti i veštine na sredstvima za koja su se obučavali.

Instruktorima obuke koji su izvršili proveru vojnici su prikazali osposobljenost za izvođenje taktičkih radnji u okviru grupe i tima u napadu i odbrani, za izvršavanje zadataka u sastavu izviđačke patrole, kao i za rukovanje puškomitraljezom, ručnim raketnim bacačem, snajperskom puškom, poluautomatskim i automatskim pištoljem.

Ova generacija vojnika je na proveri pokazala odlične rezultate, a služenje vojnog roka nastaviće u jedinicama Vojske Srbije gde će se obučavati za kolektivne zadatke.

Related posts

Sve bitne informacije građani će dobijati i putem Vajbera

Jelena Belić

Njegoševa ulica dobija nov izgled

Mica Milakov

Napadnuti Srbi u Donjoj Gušterici

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija