23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Kamp atletskih bisera Srbije

FOTO: privatna arhiva

U organizaciji Atletskog saveza Srbije i Ministarstva sporta i omladine republike Srbije na Kopaoniku je od 20. do 27. avgusta održan kamp atletskih bisera Srbije u disciplinama srednjih pruga.

Savezni selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković je na kamp atletskih bisera pozvao najuspešnije atletičare/ke uzrasta od 14 – 17 godina koji su ovoj sezoni postigli sjajne rezultate na državnim prvenstvima, kao i najuspešnije trenere koji su imali odlične rezultate u radu sa atletičarima na srednjim prugama, Ukupno je na kamp pozvano po deset najuspesnijih srednjeprugaša i srednjeprugašica u disciplinama 600m, 800 m, 1500m i 3000m, kao i četvorica uspešnih trenera u ovoj sezoni. Atletski klub „Tamiš“ na kampu atletskih bisera Srbije predstavljali  su atletičarka Sanja Marić i trener Zoran Kocić, kao i Ema Kovač šampionka Bosne i Hercegovine u atletici koja trenira pod stručnim nadzorom trenera AK „Tamiš“ Zorana Kocića.

Treniralo se u prelepom ambijentu , borovoj šumi na nadmorskoj visini od 1850m, uz izuzetne uslove smeštaja, ishrane i ostalih sadržaja koja su sigurno ostala u lepim uspomenama svih učesnika kampa.

Kamp je posetila zvanična delegacija Atletskog saveza Srbije na čelu sa selektorom Edinom Zukovićem i uverila se u veliku motivisanost svih učesnika kampa, kako samih atletičara tako i odabranih trenera.

Osim usko stručnih trenežnih aktivnosti koje su imali učesnici kampa atletskih bisera Srbije, obavljeno je i psihološko testiranje svih atletičara/ki , koje ima veliki značaj za praćenje daljih činilaca u stvaranju budućih atletskih šamiona/ki.

                                                                                    

Related posts

Pogledajte novi spot SNS! Nemojte ostati u prošlosti, glasajte za budućnost!

Jelena Obradović

Alen Islamović na Ex Yu Rock festu u Starčevu

Nikola Miloševski

Samo 41 novi slučaj korone u Srbiji! Preminule 2 osobe!

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija