30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Zapažen uspeh vojnih vozača na Međunarodnim vojnim igrama

FOTO: mov.gov.rs

Posada Vojske Srbije u kojoj su desetar Miloš Četrović i stariji vodnik Goran Ćokić osvojila je prvo mesto u individualnoj trci – jednoj od takmičarskih kategorija Vojnog relija na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Na završnom takmičenju u ovoj disciplini održanom 26. avgusta desetar Četrović kao vozač i stariji vodnik Ćokić kao suvozač-navigator ostvarili su najbolji rezultat u konkurenciji osam posada u kategoriji vozila formule pogona 6×6.

Trka je realizovana u dve etape, u terenskim uslovima i na terenu koji je za sve učesnike potpuno nepoznat. Pored merenja ukupnog vremena potrebnog za savladavanje staze, negativno je bodovano svako odstupanje od zadate rute i svako prekoračenje zadate brzine. Maršrutu su takmičari dobili pred start trke, učitanu u navigacione uređaje koje koriste Oružane snage Ruske Federacije, a preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.
 
Nakon prve etape trke, posada Vojske Srbije zauzimala je treće mesto, da bi u drugoj etapi značajno poboljšala plasman i izbila na prvo mesto. Važno je istaći da srpska posada u obe etape nije imala ni jedno prekoračenje brzine, čime su organizatori posebno iznenađeni i što rezultat čini još vrednijim.
 
Takmičenje u Vojnom reliju nastavlja se trkom sa bojevim gađanjem i ekipnom trkom koja predstavlja glavni događaj u disciplini Vojni reli.
 
Podsećamo da je na prošlogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama ekipa Vojske Srbije osvojila treće mesto i to je bilo prvo učešće naših vojnih vozača u ovoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Related posts

Decenije izrade unikatnog nakita pančevačke porodice Čivljaku

Zorana Stekovic

U Šapcu vri zbog hapšenja daktilografkinje VJT, Danke Popović(39): Odavala tajne kriminalcima!

Zorana Stekovic

Plivanje za plasman na državno prvenstvo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija