27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Nastava počinje 1. septembra

Škole u Pančevu izabrale su modele po kojima će se organizovati nastava u školama od 1. septembra. Većina roditelja bila je za povratak dece u školske klupe, a grad Pančevo obezbedio je dodatna sredstva za obrazovne ustanove.

Kako se dan povratka dece u školske klupe približava, sve je veća polemika o najboljem modelu nastave za vreme pandemije. O tome kako su se organizovale pančevačke škole i koje preventivne mere će se koristiti, ispričala nam je Tatjana Božić, većnica za obrazovanje.

Stariji đaci, odnosno učenici od petog do osmog razreda će se takođe deliti u grupe. Oni će imati kombinovanu nastavu, odnosno slušaće jedan deo predavanja u uškoli a drugi od kuće.

Većina roditelja je za model da deca pohađaju nastavu u školi, samo 5% je bilo za nastavu od kuće. Srednjoškolci će časove pohađati kombinovano. Jedne nedelje će biti u školi dok će cele sledeće nedelje nastavu pratiti od kuće.

Ukoliko imaju povišenu telesnu temperaturu ili simptome respiratorne infekcije, učenici, ali i školsko osoblje ne bi trebalo da dolazi u školu. Time se smanjuje rizik od „ulaska“ korona virusa u obrazovne ustanove.

Related posts

Vučić uputio saučešće Italiji povodom žrtava poplava

Nikoleta Dragaš

Izveštaj REM-a o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje

Nikola Miloševski

SNS Vojvodine, Mačvanskog i Kolubarskog okruga najoštrije osuđuje pokušaj izazivanja nereda

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija