20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Nekategorizovano Pančevo Vesti

Tradicionalna filmska kolonija „Deliblatski pesak“

Tradicionalna filmska kolonija „Deliblatski pesak“ koja mladima omogućava prve kontakte sa filmskim stvaralaštvom, ove godine se, usled epidemiološke situacije, održava se u izmenjenim uslovima. Kolonija će trajati do subote.   

Ovogodišnja, dvadeseta po redu filmska kolonija “Deliblatski pesak” tradicionalno je okupila veliki broj mladih ljudi zainteresovanih za film.

Luka Ivanović i Jovan Vladimir Borka, koji su i nekada sami bili polaznici kolonije,sada pomažu u realizaciji predviđenih aktivnosti. Ivanović, koji je student kamere na Fakultetu dramskih umetnosti, održao je prvo predavanje o osnovama snimanja filma i fotografija.

Vladimiru Borki, koji je danas živi i radi u Los Anđelesu, kolonija je obezbedila prva iskustva koja su mu omogućila napredak.

Kolonija koja se od osnivanja održavala u Deliblatskoj peščari i trajala deset dana, usled ovogodišnjih epidemiloških uslova, ove godine će trajati pet dana na otvorenom prostoru u Pančevu.

Učesnici kolonije poštuju sve mere Vlade Republike Srbije protiv virusa COVID-19. Obavezno je nošenje maski i poštovanje socijalne distance, na ulasku se meri temperature, a organizatori su obezbedili dovoljne količine zaštitnih i dezinfekcionih sredstava. Ovogodišnja kolonija trajaće do subote, 29. avgusta.

Related posts

U Vršcu Bazar zdravlja 5. aprila

Zorana Stekovic

Predstava „Bajka o dečijem osmehu“ povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Luka Tešanović

Građani Srbije glasno kliču ne Đilasovim tajkunima

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija