2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Kultura se vraća u Pančevo: Koncert klasične muzike u Muzeju, ograničen broj posetilaca

Nakon dozvole javnih okupljanja u kulturnim institucijama, Pančevački Narodni muzej započeo je sa realizacijom kulturnih događanja.  Za sugrađane je organizovan koncert klasične muzike koji će biti održan sutra u 19 sati.

Zbog pandemije virusa Covid-19, Narodni muzej u Pančevu radio je u manjem obimu nego prethodnih godina. Prema rečima Miroslava Birclina,  vršioca dužnosti direktora ove institucije, rad muzeja morao je biti prilagođen trenutnim uslovima.

S obzirom epidemija virusa slabi i da je Vlada Republike Srbije započela sa popuštanjem mera, 24. avgusta Gradski štab za vanredne situacije Grada Pančeva dozvolile su održavanje javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

Zbog ograničenog broja posetilaca za sve zainteresovane koncert će biti prikazan uživo na Fejsbuk stranici muzeja.

U planu je i postavka slika umetničke kolonije “Deliblatski pesak”. Pripreme izložbenog prostora su pri kraju, a termin početka izložbe će biti naknadno određen.

Related posts

PENZIONERI : Koji su motivi sudije Gavrančić da ponavlja greške na štetu Vrščana?

Mica Milakov

Još jedna ozbiljna nemačka kompanija u Pančevu

Jelena Belić

Opasnost od afričke svinjske kuge

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija