23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Završen 10. kamp mladih talenata u Idvoru

Najbolji fizičari i matematičari iz Srbije prethodnih 5 dana boravili su u Idvoru na 10. naučno-edukativnom kampu. Kamp je ranijih godina organizovan u julu, a ove godine je zbog epidemiološke situacije pomeren za kraj avgusta.

Cilj rada bio je da se napravi sinteza kompjuterske nauke i fizike i da učenici nauče da sami prave simulacije fizičkih pojava. Učenici su savladali osnove programskog jezika Java, kao i alat EJS, koji je namenjen za lako kreiranje simulacija u fizici.

Naučno-edukativni kamp mladih talenata je prilika da nauče nešto što ne mogu u okviru redovnog školskog programa, al i da rade sa iskusnim profesorima i mentorima. U prethodnoj deceniji, kroz kamp je prošlo preko 200 budućih profesora, naučnika i pronalazača Srbije.

Iz Idvora, rodnog mesta velikog naučnika Mihajla Pupina, učenici nose lepe utiske, al i znanje koje će im svakako pomoći u daljem školovanju.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

SNS PROGLASIO APSOLUTNU POBEDU! Posle 20 godina u Šapcu se menja vlast

Nikola Miloševski

Ministar Vulin razgovarao sa pripadnicima policije koji će zameniti kolege u mirovnoj operaciji UN na Kipru

Zorana Stekovic

Obeležen Dan demokratske kulture u Mikinoj školi

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija