5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

U Kovid ambulanti pančevačkog Doma zdravlja prepolovljen broj pacijenta

U COVID ambulanti pančevačkog Doma zdravlja prepolovljen broj pacijenta  u odnosu na prethodne dane , ističe direktor doktor Stojan Višekruna. U poslednja 24 sata 30 osoba je pregledano, urađen im je  rendgen  pluća i laboratoriske analize

Poslednjih šest meseci trinaest lekara i medicInskih sestara neprekidno rade u tri smene u covid ambulanti u Zmaj Jovinoj ulici. Poslednjih dana smanjuje se broj pacijenta koji su zatražili pomoć u Kovid ambulanti.

Ono što smo primetili da je smanjen broj pacijenata.Ako je neko serološki IGM pozitivan , mi ćemo direktno raditi serološke testove kod nas, ne u Zavodu za javno zdravlje. Rezultati su gotovi za 24 sata a ono što je dobro tih pacijenata je sve manje. Ranije je bilo 60 pacijenta  do 80 najviše a sada 20-30.

Iako je proj pacijeta u kovid ambulanti smanjen radi se i dalje 24 sata ukoliko se broj bude još smanjivao moguće je ukidanje noćne smene ističe doktor  Višekruna.

Ukolko se drastično bude smanjivao broj pacijenta moguće je da će biti ukinuta noćna sena. Te pacijente bi prihvatala bolnica.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

NIS-u priznanje Srpskog hemijskog društva za ulaganje u prirodne nauke

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić čestitao Božić

Zorana Stekovic

Vučić, Orban i Janša na video-samitu o EU

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija