2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva sa direktorom Transportne zajednice: Regionalno povezivanje od ključnog značaja za dalji razvoj

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa novopostavljenim direktorom stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu Matejom Zakonjšekom i sa njim razgovarala o strateškim ciljevima i prioritetima u oblasti saobraćaja i regionalnog povezivanja.

Mihajlovićeva je ovom prilikom poželela prijateljsku dobrodošlicu direktoru Transportne zajednice i dodala da je veoma važno ne samo što je sedište sekretarijata u Beogradu, već što je prethodno potpisan ugovor o Transportnoj zajednici i što nas čeka veliki zajednički rad na unapređenju transporta i daljem povezivanju.
„Ciljevi i prioriteti su nam zajednički, od izgradnje i bezbednosti puteva, ulaganja u železnički saobraćaj, do uklanjanja nefizičkih barijera, efikasnijeg i bržeg prelaska granica. Sve to doprineće boljem povezivanju regiona, a od toga nema ništa važnije ukoliko želimo da se razvijamo i da naše ekonomije idu napred. Učinićemo sve da budemo još razvijeniji i povezaniji, jer to znači bolji život i bolju poziciju Srbije na putu ka Evropskoj uniji“, rekla je ona.

Matej Zakonjšek je zahvalio Vladi Srbije i potpredsednici Mihajlović na velikoj pomoći i podršci da se Transportna zajednica osnuje i da njeno sedište bude upravo u Beogradu, te dodao da je danas bilo reči o unapređenju transporta i povezivanju Srbije i regiona.
„Svi se nalazimo u novom momentu, uslovljenom epidemijom korona virusa, što utiče i na metodologiju za proširenje Evropske unije. Uveren sam da će transport i regionalno povezivanje imati krucijalnu ulogu u oporavku i daljem napretku. Zadovoljstvo mi je da sam svoj mandat započeo sastankom sa potpredsednicom i ministarkom Mihajlović i siguran sam da ćemo i nadalje uspešno sarađivati“, rekao je on.

foto:ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Related posts

Zaplenjena veća količina droge u okolini Pančeva

Nikola Miloševski

Njegoševa i Stari Tamiš bez struje

Nikola Miloševski

Nezaposleni, imate vremena do kraja septembra da nađete posao!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija