25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

Ovacije publike za „Plodove jednog hrasta“

Nedavno je održan filmski festival u Trebinju na kojem je predstavljen i film “Plodovi jednog hrasta”. Delo je dobilo dobre kritike i ovacije publike.

Film “Plodovi jednog hrasta”, koji je snimljen povodom sedamdesetogodišnjice doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu, predstavljen je publici na  osmom festivalu mediteranskog i evropskog filma u Trebinju.

Film je prikazan u nedelju 9. Avgusta na letnoj sceni Doma mladih u Trebinju, a premijeri je prisustvovao veliki broj gledalaca.

 

Autori su izabrali naslov “Plodovi jednog hrasta” kako bi istakli osnovnu ideju filma koja podrazumeva da su naslednici nekadašnjih doseljenika plodovi drveta čiji koreni vuku iz stare domovine. Film je sniman tri godine na prostorima Severne Makedonije odakle je i došao najveći deo doseljenika, kao i u naseljima Južnog Banata.Ukoliko epidemiološka situacija bude pogodna, film će biti prikazivan širom zemlje.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

Vulin i Mojsilović obišli porodice poginulih pilota

Aleksandra Miloševska

Džudisti „Zvezde“ najbolji klub u izboru Sportskog saveza Beograda

Nikoleta Dragaš

Istraga o pančevačkom monstrumu: Devojka ne tereti oca za silovanje?

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija