25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulin čestitao Dan Vojnog Muzeja: Vojni muzej je prepoznat kao važan segment u kulturi sećanja nacije

FOTO: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandara Vulin, čestitao je svim pripadnicima Vojnog muzeja 22. avgust – Dan te ustanove.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, kada je po predlogu tadašnjeg ministra vojnog Sava Grujića, knez Milan Obrenović stavio potpis na Ukaz o osnivanju Vojnog muzeja, uspeli ste da zadržite svoj renome i zauzmete jedno od prestižnih mesta među ustanovama kulture u zemlji, a i van nje, naveo je Vulin u čestitki.

Ističe da je Vojni muzej bio prepoznat kao važan segment u kulturi sećanja nacije i imao je značajnu ulogu i misiju da preko svojih postavki i izložbi prezentuje ulogu vojske i njene slobodarske tradicije u vekovnoj borbi za slobodu i nezavisnost.

„Zahvaljujući vašem profesionalnom radu i istrajnosti na istraživanju i prikupljanju muzejske građe, tematske izložbe koje organizujete i realizujete u zemlji i inostranstvu garant su uspostavljanja uspešne saradnje i ostvarenja misije za zauzimanje mesta na karti evropskog i svetskog blaga iz oblasti muzeologije“, naveo je Vulin.

„Ponoseći se što je je jedna takva ustanova kulture deo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i sa uverenjem da uspesi i priznanja ni ubuduće neće izostajati, čestitam vam praznik“, navodi se u čestitki ministra Vulina.

Related posts

Počinje novi krug Programa Prekvalifikacije za IT

Jasmina Petkovic

Trka česko-srpskog prijateljstva

Bojana Kecic

Heroj dana – volonter Radovan Laćarak

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija