22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Promocija časopisa „Borba“ u Pančevu

Časopis „Borba“ je ponovo pred čitaocima, ali u novom formatu i sa drugačijim konceptom. Nova „Borba“ sada je mesečnik bez svakodnevnih teških tema, bez politike i sporta, a promocija novog broja održana je danas u centru Pančeva.

List „Borba” je oduvek bio stub srpske kulture, čiji je glavni cilj informisanje. Za „Borbu” su pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi. List „Borba” bavi se kulturom, umetnošću, promocijom turizma, što su veoma važne stvari za očuvanje našeg identiteta. U novom broju „Borbe“  čitaoci mogu da pročitaju i članak vezan za kulturu i tradiciju Pančeva.

U centru Pančeva danas je održana promocija novog broja “Borbe”, a zašto je promocija održana baš u Pančevu, otkrio nam je direktor ovog “Borbe” Andrija Jorgić.

List “Borba” je pokrenut kao teorijski časopis Komunističke partije Jugoslavije, a kasnije postaje službeno glasilo partije što ostaje sve do 1990. godine. Borba je izlazila, s kraćim prekidima, od 1922. do 2009. godine na području bivše Jugoslavije. Posle 11 godina „Borba“ je ponovo pred čitaocima, ali u novom formatu i sa drugačijim konceptom.

Related posts

Kokoškov: Nikad nisam sanjao da budem NBA trener, već da postanem selektor Srbije

Jelena Obradović

Kultura se vraća u Pančevo

Mica Milakov

Rekonstrukcija vodovodne mreže u dve ulice

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija