27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Promocija časopisa „Borba“ u Pančevu

Časopis „Borba“ je ponovo pred čitaocima, ali u novom formatu i sa drugačijim konceptom. Nova „Borba“ sada je mesečnik bez svakodnevnih teških tema, bez politike i sporta, a promocija novog broja održana je danas u centru Pančeva.

List „Borba” je oduvek bio stub srpske kulture, čiji je glavni cilj informisanje. Za „Borbu” su pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi. List „Borba” bavi se kulturom, umetnošću, promocijom turizma, što su veoma važne stvari za očuvanje našeg identiteta. U novom broju „Borbe“  čitaoci mogu da pročitaju i članak vezan za kulturu i tradiciju Pančeva.

U centru Pančeva danas je održana promocija novog broja “Borbe”, a zašto je promocija održana baš u Pančevu, otkrio nam je direktor ovog “Borbe” Andrija Jorgić.

List “Borba” je pokrenut kao teorijski časopis Komunističke partije Jugoslavije, a kasnije postaje službeno glasilo partije što ostaje sve do 1990. godine. Borba je izlazila, s kraćim prekidima, od 1922. do 2009. godine na području bivše Jugoslavije. Posle 11 godina „Borba“ je ponovo pred čitaocima, ali u novom formatu i sa drugačijim konceptom.

Related posts

Uklonjena divlja deponija u Šarplaninskoj, rešen višegodišnji problem

Mica Milakov

Peta velika investicija u Novom Sadu, izgradnja fabrike švajcarske čokolade

Nikoleta Dragaš

SNS sređivala igralište na keju, uskoro uređenje celog Potamišja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija