21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović

Foto: pancevo.rs

Novi gradonačelnik Pančeva je Aleksandar Stevanović, za njegovu zamenicu izabrana je Dragana Kuprešanin. Skupštinu će i u novom sazivu voditi Tigran Kiš, a njegov zamenik biće Branka Petrović.

Za članove Gradskog veća izabrani su Katarina Banjai, mr Tatjana Božić, Marija Jević, Vladislava Maksimović, Predrag Živković i Milenko Čučković. Svi članovi gradskog veća su iz redova Srpske napredne stranke, osim Žarka Dakića, koji je iz Socijalističke partije Srbije.

Što se tiče resora Katarina Banjai će i dalje biti zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Tatjana Božić za obrazovanje, a Milenko Čučković za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Predrag Živković biće zadužen za saobraćaj i komunalna preduzeća, Marija Jević biće zadužena za kulturu i omladinu, a Vladislava Maksimović za poljoprivredu. Dakić će biti zadužen za lokalnu upravu i informacione sisteme.

Skupština grada Pančeva broji 70 odbornika.

 Biografije gradonačelnika i članova Gradskog veća Pančevo 

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada održanoj 21. avgusta izabrani su organi vlasti u Pančevu. Za gradonačelnika je imenovan Aleksandar Stevanović, a za zamenicu gradonačelnika Dragana Kuprešanin.

U Gradsko veće imenovani su Katarina Banjai, mr Tatjana Božić, Predrag Živković, Milenko Čučković, Marija Jević, Vladislava Maksimović i 

Aleksandar Stevanović je rođen 1986. godine u Subotici. Školovao se prvo u Pančevu: završio je osnovnu školu „Miroslav Antić” i gimnaziju „Uroš Predić”. Diplomirao je na Fakultetu za graditeljski menadžment Univerziteta „Union” u Beogradu. Radnu karijeru započeo je u porodičnom preduzeću 2010. godine na administrativnim poslovima, a nastavio ju je na poslovima upravljanja, gde je ostao do 2016. godine. Tokom 2016. godine nekoliko meseci bio je direktor JKP „Higijena”, a od maja 2016. do septembra 2017. godine član Gradskog veća zadužen za resor stambeno-komunalnih poslova i saobraćaja. Potom je imenovan za direktora JKP-a „Higijena”. Govori engleski jezik. Otac je jednog deteta. Stevanović je član SNS-a od 2013. godine. 

Dragana Kuprešanin je izabrana za zamenicu gradonačelnika.

Dragana Kuprešanin je diplomirana pravnica i rođena je 1983. godine. Osnovne akademske studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima položen državni stručni ispit po programu za visoko obrazovanje i bogato radno iskustvo. Od 2019. godine vršilac je dužnosti direktora Doma za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje” Pančevo. Radila je u Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” u Pančevu, u Zavodu za javno zdravlje Pančevo i u Pokrajinskom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje u Filijali Pančevo. 

Za članicu Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj imenovana je Katarina Banjai. 

Katarina Banjai rođena je 1990. godine. Po obrazovanju je master inženjer zaštite životne sredine a završila je Tehnološko-metalurški fakultet univerziteta u Beogradu. U prethodnom mandatu je već obavljala funkciju člana gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Pre toga radila je u Tehničkoj školi u Pančevu kao profesor hemijsko-tehnološke grupe predmeta. Govori engleski jezik. 

Za članicu Gradskog veća za obrazovanje imenovana je Tatjana Božić. 

Tatjana Božić je magistar defektoloških nauka. Završila je Defektološki fakultet Univerziteta u Beogradu. Rođena je 1969. godine. Od 1993. do 2016. godine bila je zaposlena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ prvo kao profesor razredne nastave, zatim kao pomoćnik direktora, a zatim i kao direktor škole. Od 2016. godine bila je članica Gradskog veća za obrazovanje. Govori engleski i ruski jezik. 

Za člana gradskog veća za saobraćaj i komunalnu delatnost imenovan je Predrag Živković. 

Predrag Živković je rođen 1984. godine. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a gimnaziju i osnovnu školu u Pančevu. Radio je u “Sberbank“ banci, a od 2012. godine bio je predsednik Skupštine grada Pančeva. Obavljao je i dužnost pomoćnika gradonačelnika, kao i člana Gradskog veća za finansije. 2016. godine imenovan je za zamenika gradonačelnika. Govori više stranih jezika. 

Za člana gradskog veća za područje rada, zapošljavaja i socijalne politike imenovan je Milenko Čučković. 

Milenko Čučković je rođen 1962. godine, završio je Fakultet narodne odbrane Univerziteta u Beogradu gde je stekao zvanje profesora. Od 1987. godine radio je kao profesor u srednjim školama u Kutini i Kikindi, a nekoliko godina radio je u “Lola korporaciji” u Beogradu. Od 2016. godine obavljao je dužnost člana gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Govori engleski jezik. Oženjen je i otac jednog deteta. 

Za članicu Gradskog veća za resor poljoprivrede, sela i ruralnog razvoja izabrana je Vladislava D. Maksimović. 

Vladislava D. Maksimović je rođena 1985. godine. Po obrazovanju je master inženjer poljoprivrede u oblasti horticulture, a Poljoprivredni fakultet u Zemunu završila je s prosekom 9,88. Sada je doktorand na istom fakultetu: odbrana doktorske disertacije iz oblasti ratarstva i povrtarstva planirana je za jesen ove godine. Takođe je i diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture. Do sada je obavljala dužnost tehničkog izvršnog direktora u JKP „Zelenilo”. Posvećena je stalnom usavršavanju u oblastima šumarstva i poljoprivrede. Autor i koautor je u više domaćih i stranih naučnih radova. Poseduje certifikat iz korporativnog upravljanja u javnim preduzećima, državnim društvima kapitala i privrednim društvima. 

Za članicu Gradskog veća za kulturu i omladinu izabrana je Marija Jević 

Marija Jević je rođena 1979. godine. Diplomirala je na na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na grupi za andragogiju. Odmah po završetku studija radila je u sektoru za ljudske resurse u kompaniji „Soko-Štark”, a zatim je prešla u oblast kulture. U periodu od 2013. do 2015. godine bila je direktorka Doma kulture u Kačarevu, a od 2015. do 2018. godine direktorka Doma omladine u Pančevu. Živi u Kačarevu, udata je i ima dva sina. 

Za člana gradskog veća za lokalnu upravu i informacione sisteme imenovan je Žarko Dakić iz SPS koji je završio sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Osnivač je IT hub-a “Prostor”, prvog coworking prostora u Pančevu, organizovanog po principu „ad-hoc-kratije“,u kojem se omogućava ekonomska samostalnost ljudima koji se bave zanimanjima 21. veka.

Related posts

Profesionalna orijentacija: Osmaci Brankove škole na RTV Pančevo

Nikoleta Dragaš

Promovisana knjiga „Smehom protiv korone“

Katarina Popović

Važna Deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija