5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović

Foto: pancevo.rs

Novi gradonačelnik Pančeva je Aleksandar Stevanović, za njegovu zamenicu izabrana je Dragana Kuprešanin. Skupštinu će i u novom sazivu voditi Tigran Kiš, a njegov zamenik biće Branka Petrović.

Za članove Gradskog veća izabrani su Katarina Banjai, mr Tatjana Božić, Marija Jević, Vladislava Maksimović, Predrag Živković i Milenko Čučković. Svi članovi gradskog veća su iz redova Srpske napredne stranke, osim Žarka Dakića, koji je iz Socijalističke partije Srbije.

Što se tiče resora Katarina Banjai će i dalje biti zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Tatjana Božić za obrazovanje, a Milenko Čučković za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Predrag Živković biće zadužen za saobraćaj i komunalna preduzeća, Marija Jević biće zadužena za kulturu i omladinu, a Vladislava Maksimović za poljoprivredu. Dakić će biti zadužen za lokalnu upravu i informacione sisteme.

Skupština grada Pančeva broji 70 odbornika.

 Biografije gradonačelnika i članova Gradskog veća Pančevo 

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada održanoj 21. avgusta izabrani su organi vlasti u Pančevu. Za gradonačelnika je imenovan Aleksandar Stevanović, a za zamenicu gradonačelnika Dragana Kuprešanin.

U Gradsko veće imenovani su Katarina Banjai, mr Tatjana Božić, Predrag Živković, Milenko Čučković, Marija Jević, Vladislava Maksimović i 

Aleksandar Stevanović je rođen 1986. godine u Subotici. Školovao se prvo u Pančevu: završio je osnovnu školu „Miroslav Antić” i gimnaziju „Uroš Predić”. Diplomirao je na Fakultetu za graditeljski menadžment Univerziteta „Union” u Beogradu. Radnu karijeru započeo je u porodičnom preduzeću 2010. godine na administrativnim poslovima, a nastavio ju je na poslovima upravljanja, gde je ostao do 2016. godine. Tokom 2016. godine nekoliko meseci bio je direktor JKP „Higijena”, a od maja 2016. do septembra 2017. godine član Gradskog veća zadužen za resor stambeno-komunalnih poslova i saobraćaja. Potom je imenovan za direktora JKP-a „Higijena”. Govori engleski jezik. Otac je jednog deteta. Stevanović je član SNS-a od 2013. godine. 

Dragana Kuprešanin je izabrana za zamenicu gradonačelnika.

Dragana Kuprešanin je diplomirana pravnica i rođena je 1983. godine. Osnovne akademske studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima položen državni stručni ispit po programu za visoko obrazovanje i bogato radno iskustvo. Od 2019. godine vršilac je dužnosti direktora Doma za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje” Pančevo. Radila je u Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” u Pančevu, u Zavodu za javno zdravlje Pančevo i u Pokrajinskom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje u Filijali Pančevo. 

Za članicu Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj imenovana je Katarina Banjai. 

Katarina Banjai rođena je 1990. godine. Po obrazovanju je master inženjer zaštite životne sredine a završila je Tehnološko-metalurški fakultet univerziteta u Beogradu. U prethodnom mandatu je već obavljala funkciju člana gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Pre toga radila je u Tehničkoj školi u Pančevu kao profesor hemijsko-tehnološke grupe predmeta. Govori engleski jezik. 

Za članicu Gradskog veća za obrazovanje imenovana je Tatjana Božić. 

Tatjana Božić je magistar defektoloških nauka. Završila je Defektološki fakultet Univerziteta u Beogradu. Rođena je 1969. godine. Od 1993. do 2016. godine bila je zaposlena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ prvo kao profesor razredne nastave, zatim kao pomoćnik direktora, a zatim i kao direktor škole. Od 2016. godine bila je članica Gradskog veća za obrazovanje. Govori engleski i ruski jezik. 

Za člana gradskog veća za saobraćaj i komunalnu delatnost imenovan je Predrag Živković. 

Predrag Živković je rođen 1984. godine. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a gimnaziju i osnovnu školu u Pančevu. Radio je u “Sberbank“ banci, a od 2012. godine bio je predsednik Skupštine grada Pančeva. Obavljao je i dužnost pomoćnika gradonačelnika, kao i člana Gradskog veća za finansije. 2016. godine imenovan je za zamenika gradonačelnika. Govori više stranih jezika. 

Za člana gradskog veća za područje rada, zapošljavaja i socijalne politike imenovan je Milenko Čučković. 

Milenko Čučković je rođen 1962. godine, završio je Fakultet narodne odbrane Univerziteta u Beogradu gde je stekao zvanje profesora. Od 1987. godine radio je kao profesor u srednjim školama u Kutini i Kikindi, a nekoliko godina radio je u “Lola korporaciji” u Beogradu. Od 2016. godine obavljao je dužnost člana gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Govori engleski jezik. Oženjen je i otac jednog deteta. 

Za članicu Gradskog veća za resor poljoprivrede, sela i ruralnog razvoja izabrana je Vladislava D. Maksimović. 

Vladislava D. Maksimović je rođena 1985. godine. Po obrazovanju je master inženjer poljoprivrede u oblasti horticulture, a Poljoprivredni fakultet u Zemunu završila je s prosekom 9,88. Sada je doktorand na istom fakultetu: odbrana doktorske disertacije iz oblasti ratarstva i povrtarstva planirana je za jesen ove godine. Takođe je i diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture. Do sada je obavljala dužnost tehničkog izvršnog direktora u JKP „Zelenilo”. Posvećena je stalnom usavršavanju u oblastima šumarstva i poljoprivrede. Autor i koautor je u više domaćih i stranih naučnih radova. Poseduje certifikat iz korporativnog upravljanja u javnim preduzećima, državnim društvima kapitala i privrednim društvima. 

Za članicu Gradskog veća za kulturu i omladinu izabrana je Marija Jević 

Marija Jević je rođena 1979. godine. Diplomirala je na na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na grupi za andragogiju. Odmah po završetku studija radila je u sektoru za ljudske resurse u kompaniji „Soko-Štark”, a zatim je prešla u oblast kulture. U periodu od 2013. do 2015. godine bila je direktorka Doma kulture u Kačarevu, a od 2015. do 2018. godine direktorka Doma omladine u Pančevu. Živi u Kačarevu, udata je i ima dva sina. 

Za člana gradskog veća za lokalnu upravu i informacione sisteme imenovan je Žarko Dakić iz SPS koji je završio sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Osnivač je IT hub-a “Prostor”, prvog coworking prostora u Pančevu, organizovanog po principu „ad-hoc-kratije“,u kojem se omogućava ekonomska samostalnost ljudima koji se bave zanimanjima 21. veka.

Related posts

Saveti nutricioniste nakon pandemije

Nikola Miloševski

U Srbiji 238 novih slučaja COVID-19, petoro preminulo

Nikola Miloševski

Mirović: Javno objavljuju rat svima koji ne misle kao oni

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija