23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Svaka kap krvi dragocena

Crveni krst Pančevo u saradnju sa Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizovao je prvu vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Pored redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi koja se organizuje svake srede od 9 do 12 sati, Crveni krst Pančevo je u saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao vanrednu akciju prikupljanja krvi s obzirom da je krv u letnjim mesecima deficitarna. Pančevci u i ovog puta bili humani i u velikom broju se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Poteškoće sa zalihama krvi u letnjim mesecima su česte, s obzirom na to da je period godišnjih odmora i da leti nema mnogo organizovanih akcija, ističe Jelena Trifunović iz Crvenog krsta Pančevo.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine kažu da su trenutne zalihe krvi na minimumu.

Krv mogu da daju svi koji imaju između 18 i 65 godina i nemaju manje od 50 kilograma. Vremenski razmak između davanja krvi mora da bude 4 meseca za žene i 3 meseca za muškarce. Svi koji žele da dobrovoljno daju krv, mogu to učiniti svake srede, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo u ulici Žarka Zrenjanina od 9 do 12 sati.

Related posts

Ulaznice za „Adrija tur“ rasprodate za sedam minuta

Nikola Toadjer

Kordon policije ispred Skupštine, očekuju se novi neredi?

Mica Milakov

GO SNS Šabac: Glas naroda nije poligon za kockanje

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija