24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Južni Banat Najvažnije

Alibunar: Državno poljoprivredno zemljište u zakup ratarima

U opštini Alibunar je u toku drugi javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. O proceduri, potrebnoj dokumentaciji i značaju ove mere za ratare, ali I opštinski budžet razgovarali smo sa predsednikom opštine Alibunar Dušanom Dakićem.

Opštinske vlasti Alibunara kao i prethodnih godina lokalnim poljoprivrednicima obezbeđuje mnoge beneficije. Jedna od njih je i davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini.

Pravo na učešće u drugom krugu konkursa ima svako pravno ili fizičko lice sa područja ove opštine koje je upisano u registar privrednih gazdinstava I nalazi se u aktivnom statusu najmanje tri godine. Formulari prijave se mogu preuzeti svakog radnog dana na pisarnici opštine Alibunar. U proteklih nekoliko godina ova mera je dala velike rezultate.

Iz  opštine Alibunar ističu da će u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u razvoj poljoprivrede, kao i prateće industrije.

Related posts

Odmaralište na Divčibarama uvek otvoreno za pančevačku decu

Nikoleta Dragaš

POSAO U PRAVOSUĐU: Nasledno pravo porodice Simonović?

Mica Milakov

Izgoreo automobil, jedna osoba stradala

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija