23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik sa ambasadorom Švajcarske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije Filipa Gea, a dvojica sagovornika su se saglasili da dve zemlje još nisu iskoristile sve mogućnosti saradnje u oblasti privrede i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene.

Vučić je ambasadoru zahvalio na uspešnoj saradnji tokom prethodne četiri godine, navodeći da je Ge dao značajan doprinos razvoju odnosa Srbije i Švajcarske i ocenivši da su politički dijalog i ekonomska saradnja u usponu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je zahvalio na pruženoj pomoći u oblasti dualnog obrazovanja, koji uspostavljamo u Srbiji po uzoru na Švajcarsku kao zemlju sa jednim od najboljih obrazovnih sistema.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da o dualnom obrazovanju mnogo nauči od Ursule Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta i naglasio da je dualno obrazovanje budućnost Srbije.

Ambasador Ge je istakao značaj ostvarene saradnje u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Srbiji, ne samo u Beogradu, nego i u Nišu i Čačku.

Predsednik Vučić je ambasadoru Geu zahvalio na podršci Švajcarske evropskom putu Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

Predsednik Vučić je, tim povodom, izrazio zahvalnost na značajnoj donaciji koju je Švajcarska dala Srbiji za borbu protiv kovida 19.

Predsednik Vučić je ambasadoru Geu poželeo mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

Related posts

„Hajduk“ iz Kule i „Železničar“ sutra od 13 sati, prenos na programu TV Pančevo

Nikoleta Dragaš

Najnovije istraživanje! JEDNA STRANKA BELEŽI OZBILJAN PAD, SNS OSTAO NA ISTOM NIVOU!

Mica Milakov

Vučić odbojkašicama: Hvala za medalju i još bolji ugled Srbije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija