25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Formirana vlast u Valjevu: Lazar Gojković (SNS) novi gradonačelnik! Socijalisti idu u opoziciju

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke (SNS) na izborima, Valjevo je danas dobilo novu vlast – nov gradonačelnik je Lazar Gojković, tridesetšestogodišnji profesor fizičkog vaspitanja. Gojković je bio nosilac liste SNS, ali kao nestranačka ličnost, a specifično je i to da je najmlađi gradonačelnik kog je Valjevo imalo.

– Nisam član SNS, ali smatram da su politika koju vodi Aleksandar Vučić i energija kojom zrači i koju ulaže za dobrobit Srbije ono što moramo podržati. Odlučio sam da sledim njegov primer i da uz pomoć koju nam kao gradu nudi, Valjevo zasluženo nosi mesto koje mu pripada i koje zaslužuje – lidersko u zapadnoj Srbiji – rekao je Gojković pre junskih izbora.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Valjeva prisustvovalo je 50 od 51 odbornika, a javnim glasanjem izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine grada.

Odbornicima su dodeljeni mandati, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila. Za predsednicu Skupštine grada Valjeva izabrana je prof. dr Snežana Rakić (SNS), doktor ekonomije, a za njenog zamenika izabran je Viktor Mićić.

U novom skupštinskom sazivu Srpska napredna stranka ima 31 odbornika, opoziciona koalicija SPS – JS 16, SPAS 2 i po jedan odbornik je iz GG Lokalni front Va – Slobodni ljudi i Za kraljevinu Srbiju.

Related posts

Gosti Panorame na STB oštro osudili tvit Vesne Pešić

Mica Milakov

Preletačica Marinika Tepić besomučno obmanjuje javnost

Mica Milakov

Mirović: Javno objavljuju rat svima koji ne misle kao oni

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija