24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

KFOR zaustavio radove na putu kod Visokih Dečana

Posle oštrog upozorenja predsednika Vučića da će Srbija od predstavnika Prištine i evropskih posrednika zatražiti hitno i trajno obustavljanje gradjevinskih radova u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani, Kfor zaustavio radove na putu u blizini manastira.

Radovi su prestali posle intervencije Kfora.

Po prestanku radova u Dečanima, komandant Kfora Mikele Risi održao je sastanak sa predsednikom te opštine Baškimom Ramosajem.

Zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila svakodnevno već su moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je manastir Visoki Dečani ugrožen nezakonitim radovima koji se izvode na putu.Vučić je naglasio da će na sledećem sastanku u Briselu Srbija zatražiti od predstavnika Prištine da hitno obustave radove u zaštićenom području manastira, prenosi Kljan Kosova.

Eparhija raško-prizrenska je upozorila da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Related posts

Lončar:Sada puna pažnja pacijentima koji nemaju koronu

Katarina Popović

„Svedočanstvo vremena“: Dve izložbe u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Kasačke trke ulaze na velika vrata u Omoljicu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija