21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Glišić: Kadrovske promene u nekoliko gradova u Srbiji

Vlast u opštinama u kojima je Srpska napredna stanka osvojila većinu glasova na izborima održanim 21. juna, biće formirana u drugoj polovini avgusta, najavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Glišić je, u intervuju za nedeljno izdanje lista “Politika”, naglasio da će SNS dobro odmeriti svaku odluku i da će lokalne vlasti formirati tako da budu efikasne i uspešnije u odnosu na prethodni period.

On smatra da bi novi premijer trebalo da nastavi dosadašnju politiku razvoja i napretka Srbije, a ko će to biti, naglasio je Glišić, saznaćemo u roku koji je propisao zakon.

Ove godine na izborima SNS osvojila je dva miliona glasova, čak 130.851 glas više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, a Glišić smatra da su rezultati pokazatelj da dobro vođena politika sa jasnim rezultatima na svakim izborima u odnosu na prethodne dobija sve veću podršku građana.

„Građani Srbije žele rad, rezultate, posvećenost, borbu za njihove interese i to su jasno prepoznali u predsedniku Alkesandru Vučiću i svima nama koji se trudimo da ga pratimo u onom što radi,” dodao je Glišić.

On je najavio da se, svuda gde je rezultat bio ispod republičkog proseka i svuda gde je lokalna lista kvarila procenat osvojenih glasova republičkoj, mogu očekivati promene.

„Pre svega mislim na Beočin, Ivanjicu, Arilje, pa i Kragujevac. To su samo neki od odbora koji će svakako doživeti kadrovkse promene,” rekao je Glišić u intervuju za “Politiku”.

On je napomenuo da je zadovoljan rezultatima u Trgovištu, gde je izlaznost bila velika, u Kruševcu gde je SNS osvojila 4.500 glasova više nego pre četiri godine, a da je slabiji rezultat zabeležen “gde god je bilo nesloge i unutrašnjih nesuglasica, gde su pojedinci gledali kako da se unutar stranke obračunaju s drugima, ne vodeći računa šta će konkretno da urade za građane”.

Od mladih u Skupštini Srbije, ali i u loklanoj vlasti on očekuje borbenost, veliku energiju i rezultate.

„Kroz rad sa mladim ljudima pokazali smo da mislimo na njih, da želimo da ih uključimo u sve procese, a da je na njima da se dokaži. Priliku će svakako dobiti,” izjavio je Glišić.

Related posts

GO SNS Šabac zahvalio Šapčanima na poverenju

Nikola Miloševski

Zahvaljujući razumevanju Aleksandra Vučića i odgovorne politike SNS, rekonstruisana pančevačka Bolnica druga u Srbiji po kvalitetu!

Mica Milakov

Samoubistvo u Pančevu

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija