23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Počelo postavljanje spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu

Počelo postavljanje spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu. Ovo je istorijski dan, postavljamo spomenik jednom od najznačajnijih srpskih vladara, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prva četiri kamiona sa delovima spomenika, odnosno delovi za postament, u Beograd su stigli do juče. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će druga četiri kamiona sa delovima spomenika stići do 31. avgusta, a poslednja dva do 15. septembra i da se očekuje da spomenik bude postavljen u roku do dva meseca, do 15. oktobra.

Vesić je naveo da je u Beograd desetog avgusta stigla grupa ruskih majstora koji će raditi na postavljanju spomenika, a da se početkom septembra očekuje i dolazak autora spomenika, ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova, koji će lično nadgledati postavljanje spomenika.

„Očekujemo da spomenik osnivaču naše najznačajnije srednjovekovne dinastije Stefanu Nemanji, koji je zaista monumentalan i ponos naše zemlje, bude postavljen do sredine oktobra“, rekao je Vesić.

Rekonstrukcija Savskog trga, na kome će se nalaziti spomenik, biće završena do sredine novembra, naveo je Vesić i izrazio zadovoljstvo što će Beograd dobiti ovaj spomenik.

„Spomenik se postavlja na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mislim da je bilo krajnje vreme da Srbija na ovaj način pokaže poštovanje prema svojoj istoriji, prema vladarima koji su stvarali ovu zemlju“, rekao je Vesić.

Izvor: Studio B,foto:Studio B

Related posts

Vučić oficirima: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta Srbije

Mica Milakov

Ne zna kud će više od muke! Zelenović sramno podvrgava ruglu rad ljudi iz Zavoda za javno zdravlje

Nikoleta Dragaš

Upozorenje vozačima! Magla na svim putnim pravcima južnog i srednjeg Banata.

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija