23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Orlić: Hajka na Telekom je motivisana novcem

Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da hajka na srpski Telekom, koju, kako kaže, sprovodi tajkunsko – lopovski bivši režim pod komandom žutog tajkuna Dragana Đilasa, očigledno je motivisana novcem.

– Namere da se poslovanje Telekoma ugrozi, njegova vrednost uruši, a potom ova firma baci u čeljusti tajkuna nameračenih da ostvare monopol na srpskom tržištu po svaku cenu, došle su kao posledica činjenice da – ti tajkuni danas Telekom više ne mogu da čerupaju. A umeli su, još kako. I baš zato što misle da su tada prošli nekažnjeno, danas se ponovo iživljavaju nad imovinom i novcem svih građana Srbije. Toj bahatosti se jednom mora stati na put. Zato tražim od nadležnih organa: hitnu istragu organizovane pljačke Telekoma od strane Đilasovog kartela. Pljačke koja je teška više od 30 miliona evra, naravno – narodnih para – rekao je Orlić i dodao:

– Upravo toliko su obrnule Đilasova firma „Dajrekt medija“ i njena zavisna društva kroz „poslovne“ šeme sa Telekomom Srbija i njegovim kompanijama u regionu – gle čuda, baš u vreme kada je žuti tajkun bio na vlasti. Samo u periodu od 2004. do 2007. direktno je iz Telekoma Srbija Đilasovim firmama plaćeno više od 4,3 miliona evra za „marketinške usluge“. Telekomove kompanije u Crnoj Gori i BiH su od 2007. do 2012. platile „usluge“ firmama pod kontrolom ovog tajkuna u vrednosti većoj od 8,1 miliona evra. I kao da je sve to malo, kompanija srpskog Telekoma u BiH je, u istom periodu, omogućila povlašćeni zakup medijskog prostora ponovo Đilasovim firmama: u vrednosti od 17,2 miliona evra, ali po ceni od tek 12 miliona, poklonivši tako kroz „popust“ skoro 5,2 miliona evra tajkunskoj „sirotinji“ koja se u silnim milionima prosto davi.

Kako je naglasio Orlić, ovo je sve novac naše nacionalne kompanije, dakle novac građana ove zemlje.

– I ovo je istina o čerupanju Telekoma i isisavanju miliona koji tim građanima pripadaju u privatne džepove razbojnika na političkim funkcijama. U aranžmanima kakvih nije bilo nikada pre Đilasovog dolaska na vlast, niti nakon što je tu vlast on izgubio, kroz „popuste“ kakve su dobijale samo njegove firme i niko drugi, ovaj novac građana Srbije završio je u večito nezasitim kandžama šefa žutog kartela. Institucije ove zemlje pred tim građanima imaju obavezu: da ovaj mulj konačno razgrnu i najzad utvrde odgovornost za očiglednu pljačku – rekao je Orlić i dodao:

– Jer dok se to jednom ne dogodi, uništitelji Srbije i tajkunske derikože se očigledno neće zaustaviti. Nastaviće da ruše sve što ne mogu više da pljačkaju direktno, ne libeći se da sruše čak i celu Srbiju u svom paklenom pohodu na vlast, moć i narodnu kasu. Da li će pojedini nosioci pravosudnih funkcija najzad početi da se bave svojim poslom, ili će ćutanjem i dalje dokazivati vernost bivšem režimu koji ih je i izabrao na funkcije? Ovo pitanje danas postavlja cela pristojna, odgovorna i poštena Srbija. Mada uvek uljudna i često tiha, ona je u ubedljivoj većini, i zato odbija da ćuteći posmatra dok joj grabljivci ponovo spremaju omču. Nju tajkuni ne mogu ni da zastraše, ni da pokore, ma koliko silni i bogati bili. Njenu su snažnu volju osetili već mnogo puta, krajnje je vreme da osete i njene zakone.

izvor i foto:alo.rs

Related posts

SNS Vojvodina osuđuje pokušaj opstrukcije izbornog procesa

Mica Milakov

VUČIĆ U ‘BEOGRADU NA VODI’: Lažima ne mogu da pobede stvarne rezultate, činjenicu da srpska ekonomija najbrže napreduje u Evropi i da nisam bogatiji od kad sam došao na vlast!

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Obaveza Srbije da uvek bude na raspolaganju RS

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija