28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Najbolji ajvar od kurtovke

Spremanje zimnice iz godine u godinu natera nas na ozbiljan račun u kućnom budžetu. Kupovina na odloženo i plaćanje u marketu ili poseta pijaci gde je uvek sveže i domaće, povlači pitanje šta je isplativije i  bolje.

Na Zelenoj pijaci sredinom avgusta, pred samu sezonu koja počinje u septembru, nema velikih gužvi pri  kupovini povrća za zimnicu. Ajvar je jedan od specijaliteta zbog koga se najviše kupuje paprika. O aktuelnoj ponudi i cenama raspitali smo kod pančevačkih prodavaca.

Iako su temperatare iznad 30 stepeni, ovakve vrućine ne smetaju Pančevcima da odu u kupovinu na pijacu. Najveća potražnja je definitivno za paprikama od koje se prave tradicionalna jela. Kupovina ostalog povrća je, kako kažu, uobičajna.

Paprika se može pripremati na razne načine, i zbog toga je dobar  izbor za trpezu. Obavezno je povrće u zimnici, možete ih peći, puniti ili jesti sirove. Na kraju krajeva, svaka tegla u špajzu znači posebno kad stegne zima i troškovi u domaćinstvu se povećaju.

foto:rtvpancevo.rs

Related posts

Samoška fijakerijada zakazana za nedelju, Čilaši očekuju brojne goste

Nikoleta Dragaš

Mali:Sveobuhvatan paket mera vredan 5,1 milijardu evra

Nikola Miloševski

Analitičari: „Obradović nedostatak političkog programa pokušava da nadoknadi stalnim podizanjem tenzija“

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija